מתכון ללחם דגנים

 
ניחוחות של לחם טרי
ניחוחות של לחם טרי צילום: דניאל לילה
 
עודכן 11:48 27/06/2010

לחם ביתי הוא אחד התענוגות הגדולים ביותר. הגרסה שלפניכם היא לא רק טעימה וקלה להכנה אלא גם בריאה בזכות השיפון, הדגנים והאגוזים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

3 כוסות קמח לבן

חצי כוס קמח שיפון

2 כפות גרעיני פשתן

5 כפות שיבולת שועל

2 כפות שומשום

כף סובין

2 כפות אגוזים

2 כפות גרעיני חמניות

2.5 כוסות מים

כף מלח

כף שמרים

 

אופן הכנה:

1. מערבבים במיקסר את כל החומרים (מלבד הדגנים, אגוזים וסובין) כ- 7 דקות

2. מוסיפים דגנים, אגוזים וסובין ומערבבים עוד כ- 4 דקות

3. מכסים את הבצק בבד כ- 40 דקות בטמפרטורת החדר

4. מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים

5. מעצבים צורות (עיגול או מוארך) ומניחים על מגש עם נייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים בחדר במשך 70-90 דקות

6. מחממים תנור ל 230 מעלות, חותכים את הלחם בשלוש פנסים בחלק העליון ומכניסים לתנור עם קערת מים (כדי ליצור אדים)

7. אחרי 4 דקות מורידים את החום ל 180 מעלות ואופים עוד כ 30 דקות

 

המתכון באדיבות ליליות BAKERY, טלפון: 03-6965658

 

מחפשים עוד מתכונים להכנת לחם? נסו את אלה:

המדריך המלא להכנת בצק שמרים + מתכונים

מתכון לפוקאצ'ה בציפוי דגנים

מתכון ללחם חיטה אורגני

מתכון לפיתות ביתיות מקמח מלא



 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.