מתכון לטירמיסו

 
שכבות של עונג צרוף - טירמיסו
שכבות של עונג צרוף - טירמיסו צילום: יואל מזרחי
 
עודכן 07:45 28/06/2010

שכבות של קרם שוקולד עשיר, קצפת אוורירית ובישקוטים ספוגים בליקר הפכו את הקינוח האיטלקי לאחד האהובים במטבח הישראלי. אם תצליחו להתאפק ולא לזלול את כולו תהנו ממנו אפילו יותר ביום שלמחרת

 
 
 
 
 

קינוח איטלקי ששינה את שמו מספר פעמים מאז שהמציאו אותו לכבוד ביקורו של הדוכס קזימו מבית מדיצ'י בסיינה. היום הוא נקרא בתרגום, 'הרם אותי'. הקינוח מכיל בישקוטים ושוקולד אך תוספת קפה משובח היא שהפכה אותו אהוב ומקובל על רבים ברחבי תבל.

 

מצרכים:

125 גרם שוקולד מריר

3 חלמונים

3 כפות סוכר

1/2 כוס (125 מ"ל) יין קינוח

1 חלבון

1/4 כוס (60 מ"ל) אספרסו חזק

250 גרם גבינת מסקרפונה

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

120 גרם בישקוטים

1/2 כוס נוספת (125 מ"ל) יין קינוח

1 כף ליקר קפה קלואה

מעט אבקת קקאו

 

אופן הכנה:

1. ממיסים את השוקולד מעל אמבט מים חמים או במיקרוגל. מצננים.

2. בעזרת מקצף ידני מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר מעל אמבט מים חמים. מוסיפים את היין. בעזרת מקצף ידני טורפים עד שהקציפה מתחילה להסמיך, עדיין מעל אמבט מים חמים. מסירים מהאש ומקפלים עם השוקולד המומס.

3. טורפים את החלבון ומקפלים עם תערובת החלמונים והשוקולד.

4. בקערה נפרדת מערבבים את האספרסו והמסקרפונה.

5. מקציפים את השמנת המתוקה.

6. טובלים את הבישקוטים בתערובת יין קינוח והקלואה. מרפדים בהם תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ, או תבנית מוארכת. יוצקים מעל חצי מתערובת הגבינה, מעל חצי מתערובת השוקולד וחצי מהקצפת. חוזרים על השכבות, הגבינה שנותרה והשוקולד שנותר.

7. מעבירים את הקצפת שנותרה לשקית זילוף עם צנתר בצורה רצויה ומזלפים על שכבת השוקולד.

8. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת קקאו. כדאי להיעזר במסננת דקה.

 

המתכון מתוך הספר "קפה ועוד" מאת אלינוער רבין (בשלנית ויועצת קולינארית) ואילן שנהב (מייסד רשת הקפה "ilan's") שחברו יחד בכדי לכתוב ספר שמכיל מגוון מתכונים לכל מה שטעים ומיוחד להגיש לצד הקפה. הספר מתהדר בתמונות מפתות במיוחד ומתכונים קלים ומענגים שכל בשלן מתחיל יוכל להנות מהם.

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שוקולד? נסו את אלה:

מתכון לבריוש שושנים ושוקולד

מתכון לעוגת שמרים עם חלבה ושוקולד

קינוחי שוקולד קרים של קרין גורן

מתכון לעוגת שוקולד עם פקאנים

מתכון לעוגת שמרים במילוי שוקולד

מתכון לקוגלהוף שוקולד מהמטבח ההונגרי

מתכון לעוגת שוקולד מושחתת של קרין גורן

בחזרה לעולם השוקולד

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.