מתכון לבוריקיטס בסגנון חופשי

 
עודכן 12:27 28/06/2010

יום אחד התכנסו הבולגרים וחשבו על מזימה: "ניקח את הבורקיטס התורכיים, נעשה את הבצק עוד יותר פריך ונפתח אותם כמו פאי קטן." התוצאה: מאפים פריכים עם חצילים קלויים וגבינות, שיחרבו כל דיאטה

 
 
 
 
 

הבקשה: בולגרי בנעלם אחד
חדווה נתן פנתה אלינו וביקשה מתכון לקזדיקס - מאפים שחמותה היתה מכינה וכיום נעלמו מהשולחן. "קזדיקס?!" תהינו. "מה זה?"

 

הפתרון: מאפה לחותנת
הבצק של הקזדיקס דומה לזה של הבורקיטס, אבל במקום לקפל לשניים מעצבים אותו כמו כוכבים ומחזקים בקיסם. בהתחלה הקיפול קצת מאתגר, אבל אחרי שניים-שלושה מאפים - אתם אלופים. חשוב רק לזכור להוציא את הקיסם אחרי האפייה. הפעם בה שכחנו זיכתה את הקזדיקס בתואר "מאפים לחותנת."

 
בוריקיטס הגרסה הבולגרית
בוריקיטס הגרסה הבולגרית צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון

קזדיק - כיסי בצק פריך ממולאים בחצילים וגבינה בולגרית
25 מאפים | 40 דק' הכנה | 3 שעות קירור | 25 דק' אפייה

 

לבצק:
840 גרם (6 כוסות) קמח
2 כפיות מלח
15 גרם (11/2 שקיות או 3 כפיות גדושות) אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 מ"ל (3/4 כוס + כף) שמן קנולה
240 מ"ל (1 כוס) חלב

 

למלית:
1 מיכל (500 גרם) חצילים קלויים
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת גס
250 גרם גבינה חצי קשה עדינה (כמו צפתית, ריקוטה או טוב טעם) מפוררת גס
2 ביצים טרופות


לזיגוג:
1 ביצה טרופה עם כף מים
2 כפות שומשום

 
בוריקיטס הגרסה הבולגרית
בוריקיטס הגרסה הבולגרית צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון

אופן הכנה:

- מכינים את הבצק: מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה בקערה גדולה. מוסיפים חמאה וממוללים בידיים לקבלת פירורים קטנים. מוסיפים שמן וחלב ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעצבים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות ועד לילה.
- מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- ממלאים את המאפים ואופים: מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

- מפזרים מעל מעט קמח וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ. מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול ומכווצים את השוליים מסביב כמו בתמונה. אפשר לעשות את זה על משטח העבודה או בכף היד. מהדקים וצובטים היטב את הקיפולים זה לזה כדי שלא ייפתחו. משחילים קיסם לרוחב הכיס, כך שיחזיק את הקפלים ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. 
- מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 
- אופים 25-20 דקות עד להזהבה. כשמתקרר, שולפים החוצה את הקיסמים. המאפים נשמרים היטב במקפיא עד חודש.

 

המדריך המלא להכנת בצק שמרים + מתכונים

מתכון לבריוש אנטיפסטי

מתכון לפוקאצ'ה בציפוי דגנים

מתכון ללחם חיטה אורגני

מתכון לפיתות ביתיות מקמח מלא

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.