מתכון לחזה עוף בלימון

 
אסקלופ עוף ברוטב לימון
אסקלופ עוף ברוטב לימון צילום: יח"צ
 
עודכן 15:33 30/06/2010

נתחי חזה עוף דקים בליווי רוטב לימון חמצמץ על מצע של אורז לבן

 
 
 
 
 

מצרכים:

2 פרוסות דקות של חזה עוף

מעט קמח לבן

כף חמאה

שמן זית

1/4 כוס מיץ מלימונים טריים

1/4 כוס יין לבן יבש

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

כוס אורז לבן מבושל

1 עגבנייה קצוצה דק

1 בצל קצוץ דק

 

אופן הכנה:

- מקמחים את פרוסות העוף ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מניחים בצד.

- מוסיפים למחבת שום, מטגנים קלות, מוסיפים מיץ לימון, יין לבן, מלח ופלפל.

- מביאים לרתיחה ומצמצמים. מוסיפים פטרוזיליה וכף חמאה לקבלת מרקם קטיפתי.

- מחזירים את חזה העוף למחבת לדקה כדי לספוג טעמים.

- מניחים על אורז ושופכים את הרוטב מלמעלה.

- מגישים עם סלט של עגבניה, בצל, פטרוזיליה עם שמן זית ולימון.

 

המתכון באדיבות השף אריאל איליצקי ממסעדת הבר ביץ' באילת.

 

מחפשים עוד מתכונים עם עוף? נסו את אלה:

מתכון לסלט עוף פריך

שלל מתכונים לבקר מוקפץ

מתכון לכדורי בשר במגוון רטבים

מתכון לפרגיות עם אורז

מתכון לנתחי עוף עם ברוקולי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.