מתכון לאצבעות שוקולד

 
מינימום מצרכים מקסימום עונג
מינימום מצרכים מקסימום עונג צילום: יואל מזרחי
 
עודכן 23:09 30/06/2010

שחיתות שוקולדית שלא כרוכה בהרבה עבודה ונשמרת מצוין גם במקפיא - אצבעות שוקולד עם בסיס קראנצ'י של שברי קורנפלקס וציפוי מענג של קרם שוקולד עשיר

 
 
 
 
 

ממתק של שחיתות שלא כרוך בהרבה עבודה. טעים טעים, טעים מאוד. נשמר מצוין במקפיא. הקושי היחיד הוא בחיתוך. חותכים כמעט קפוא, בתוך התבנית, עדיף בשפכטל מתכת.

 

מצרכים לבסיס (80 אצבעות):

500 גרם מחית אגוזי לוז, נוגט

250 גרם קורנפלקס

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

50 גרם חמאה

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות ליקר, קואנטרו או אייריש קרים

 

אופן הכנה:

1. להכנת הבסיס: שמים בקערה גדולה את הנוגט, מפוררים פנימה את הקורנפלקס.

2. בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את השוקולד עם החמאה ומוסיפים לקערה. מערבבים.

3. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20X30 ס"מ ושוטחים את התערובת. מצננים במקרר.

4. להכנת הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר קטן על אש נמוכה את השוקולד עם השמנת, מסירים מהאש. מערבבים עם הליקר.

5. מצננים מעט ויוצקים על תערובת הקורנפלקס. מצננים היטב, עדיף במקפיא.

6. חותכים לאצבעות בגודל 5X2 ס"מ. שומרים במקרר או במקפיא.

 

המתכון מתוך הספר "קפה ועוד" מאת אלינוער רבין (בשלנית ויועצת קולינארית) ואילן שנהב (מייסד רשת הקפה "ilan's") שחברו יחד בכדי לכתוב ספר שמכיל מגוון מתכונים לכל מה שטעים ומיוחד להגיש לצד הקפה. הספר מתהדר בתמונות מפתות במיוחד ומתכונים קלים ומענגים שכל בשלן מתחיל יוכל להנות מהם.

 

מחפשים עוד מתכונים עם שוקולד? נסו את אלה:

מתכון לטירמיסו - שכבות קרם שוקולד, קצפת ובישקוטים

מתכון לאלפחורס שוקולד

מתכון לממתק שוקולד של קרין גורן

מתכון לרוגעלך במילוי שוקולד

מתכון לפררו רושה תוצרת בית

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.