מתכון לבשר מוקפץ עם פול

 
נתח קצבים משובח עם פול ירוק
נתח קצבים משובח עם פול ירוק צילום: ערוץ 10
 
עודכן 14:00 01/07/2010

ארוחת צהריים בניחוח כפרי - נתח קצבים משובח מוקפץ עם פול ושום ירוק

 
 
 
 
 

חומרים:

נתח קצבים במשקל 800 גר' מנוקה, משומן וגידים

ראש שום ירוק טרי פרוס דק

חצי ק"ג פול ירוק בלאדי קטן מנוקה היטב

חופן עלי נענע קצוצים

פלפל ירוק חריף קצוץ דק

מיץ מלימון בשל אחד

מלח ים גס

 

לציפוי נתח הקצבים:

כוכב אניס שלם

חצי כף פלפל לבן שלם

חצי כף זירעוני כוסברה

(כתושים במכתש עלי)

חצי כוס שמן זית

 

אופן הכנה:

- מורחים את נתח הקצבים בשמן זית ומצפים בתערובת התבלינים שכתשתם במכתש עלי.

- משרים בטמפ' החדר כשעה וחצי - שעתיים. 

- מחממים מחבת ברזל גדולה וסוגרים בה את נתח הקצבים מס' דקות על כל צד או עד דרגת הצלייה שאתם אוהבים.

- מוציאים את הנתח הצרוב ומשאירים מס' דק' בצד. בינתיים משאירים את המחבת על האש גבוהה ומוסיפים לתוכה שמן זית. כשהשמן מתחמם מוסיפים את הפולים הירוקים, הפלפל הירוק החריף והשום.

- מקפיצים 2-3 דק' ומתבלים במלח ובמיץ לימון. מורידים מהאש ומערבבים עם עלי הנענע הקצוצים.

- פורסים את נתח הקצבים שצרבתם לפרוסות דקות. מתבלים במלח ים גס בעדינות ומגישים על הפול הירוק.

 

מתכון לקציצות בשר וקוסקוס 

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות בשר עם גרגירי חומוס

מתכון לקוביות סינטה עם סויה וברוקולי

מתכון לסטייק סינטה עם תפוחי אדמה

שחום ופריך: בקר מוקפץ

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.