מתכון למגדל ממולאים

 
ירקות ממולאים בבשר טחון וצנוברים
ירקות ממולאים בבשר טחון וצנוברים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 09:15 02/07/2010

ארוחת צהריים מרשימה במיוחד - מגדל ירקות ממולאים בבשר טחון, אורז וצנוברים לצד אורז עם אטריות

 
 
 
 
 

מצרכים:

12 קישואים קטנים וטריים

צרור  עלי כרוב שחור

צרור עלי גפן

8 בצלים בינוניים, קלופים

 

למילוי:

750 גרם בשר בקר או כבש טרי, טחון

2 כוסות אורז שטופות ומושרות בהרבה מים קרים למשך שעה

1/4 כוס שמן זית

כף עלי זעתר טריים, או יבשים קצוצים

1 בצל קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות

חצי כוס כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כוס צנוברים

1 כף נענע יבשה

מעט אגוז מוסקט

כפית קינמון טחון

1 כף גרגירי כוסברה כתושים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

לרוטב:

2 כוסות מרק עוף צח או מים

4\1 כוס שמן זית

3\1 כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח

פלפל שחור טחון טרי.

 

אופן הכנה:

- טיפול בירקות: קולפים את הבצלים וחותכים חתך לאורכו של כל בצל, בעומק של 2-3 שכבות לפחות. מבשלים את הבצלים הקלופים באותם המים כעשרים דקות. מסננים ומקררים. (אם משתמשים בעלי מנגולד: מבשלים את עלי המנגולד בסיר גדול עם מים רותחים ומלח למשך חצי דקה. מוציאים את העלים בזהירות ומעבירים לקערה עם מים קרים מסננים את עלי המנגולד, פורשים אותם אחד אחד ומסירים מהם, בעזרת סכין חדה את הגבעול המרכזי הלבן).

- מסירים בזהירות את שתי השכבות החיצוניות כך שהן תישארנה שלמות ואפשר יהיה למלא אותן בתערובת.

- חוצים את הקישואים לשניים ומרוקנים אותם עם מכשיר לריקון ירקות.

- מערבבים בקערה את חומרי המילוי עד שמתקבלת תערובת אחידה.

- ממלאים את הקישואים בלי להדק כדי לתת לאורז אפשרות לתפוח מעט בזמן הבישול. ממלאים גם את הבצלים כך שצורתם המקורית תישמר. מניחים בבסיס כל עלה כרוב שחור/ עלי גפן/ מנגולד, תלולית של מילוי. מכסים בשני צידי העלה ומגלגלים את העלה על המילוי.

- לוקחים סיר בגדול בינוני ומורחים את חלקו הפנימי בנדיבות בשמן זית.

- מסדרים את הסיר: מניחים בתחתית הסיר בשכבה אחידה ובצפיפות את העלים הממולאים. מסדרים את הקישואים הממולאים בעמידה סביב הדופן הפנימית של הסיר. את החלק הפנימה ממלאים בעוד עלים ממולאים ובכל שאר הקישואים שנותרו.

- מניחים על הקישואים את הבצלים הממולאים במרחקים שווים אלה מאלה וביניהם שמים את כל שאר העלים הממולאים.

מערבבים את חומרי הרוטב, ומביאים לרתיחה. יוצקים את התערובת החמה לסיר, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ45 דקות.

- הופכים את הירקות על צלחת גדולה.

 

 
אורז עם ממולאים
אורז עם ממולאים

אורז עם אטריות וזעפרן

 

מצרכים:

5 כפות שמן זית

כוס וחצי אטריות ביצים דקיקות, שבורות לפיסות של כ-2 ס"מ או קצרות

3.5 - 4 כוסות מרק עוף צח

2 כוסות אורז ארוך, שטוף היטב ומסונן

מלח

פלפל שחור טחון טרי

מעט זעפרן מדולל במעט מים חמים

 

אופן הכנה:

- מחממים את השמן בסיר וכשהוא חם מוסיפים אליו את האטריות השבורות. מטגנים את האטריות תוך ערבוב כחמש דקות, עד שהן משחימות יפה.

- מוסיפים את המרק, מלח ופלפל, מכסים ומביאים לרתיחה.

- מוסיפים לסיר את האורז השטוף והזעפרן, מערבבים בעדינות, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות. מכבים את האש, מחכים עוד עשר דקות.

- מעבירים לצלחת הגשה.

 

מחפשים עוד מתכונים לממולאים? נסו את אלה:

מתכון לקישואים ממולאים בנוסח בולגרי

מתכון לכרוב ממולא ברוטב עגבניות

מתכון לעגבניות ממולאות בבשר

מתכון לבצלים ממולאים בגבינות ועשבי תיבול

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.