המלצה: אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

 
אוהבים לבשל (ערן), לאפות (עידית) ואחד את השני (ערן ועידית) - מתוך הבלוג
אוהבים לבשל (ערן), לאפות (עידית) ואחד את השני (ערן ועידית) - מתוך הבלוג
 
עודכן 08:43 04/07/2010

ערן ועידית הם זוג נשוי (טרי טרי) ובעלי בלוג אוכל מופלא שמשלב מתכונים פשוטים עם תמונות מרשימות שמגרות את בלוטת הטעם. בואו להתענג על המתכונים ולשמוע מה הסטייה הקולינרית שלהם, איזה מסעדה הם אוהבים במיוחד ואיזה מאכל לעולם לא יאכלו. וגם: מתכון מעולה ללזניה בשרית

 
 
 
 
 

בכל שבוע נביא לכם המלצה לבלוג אוכל ששווה להכניס לרשימת המועדפים. זה שמספק מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

 

לבלוג של עידית וערן כ"ץ הגענו אחרי שיטוט ארוך וקריאה של אינספור פוסטים שכמעט כולם התמקדו במתכונים ארוכים ומסובכים של עוגות ומתוקים. הרעלת הסוכר הקלה שקיבלנו גרמה לנו לחפש דווקא את הפשוט והטוב, ומצאנו! אוכל זה טעים - בלוג לממצועי מטבח אינו מתיימר לספק לכם אוכל גורמה שנרקח על ידי שפים, אלא דווקא את המנה הביתית שתתעלה על טעמם של המנות שמגיעות בתא האחורי של הטוסטוס מהמסעדה השכונתית.

 

מעבר למתכונים המיוחדים והתקריבים המפתים שמספקות התמונות מתבלים השניים את הפוסטים בשיר שמתאים לאווירה ובדרך ינסה לגרום לכם להכיר מוזיקה חדשה. "אין הרבה בלוגים שמשלבים אוכל ומוזיקה ואלו ללא ספק שתי אהבות הגדולות שלנו" מספרים השניים. עידית, משדרת בקול הקמפוס כבר 6 שנים וערן עורך פודקאסט מוזיקלי בזמנו הפנוי. המוזיקה אגב, היא גם זו שהפגישה אותם כאשר עזרו לחברים לארוז דיסק של דויד פרץ שיצא לפני 3 שנים.

 
הכי הרבה כניסות - עוגיות שוקו שוקו סקנדל
הכי הרבה כניסות - עוגיות שוקו שוקו סקנדל צילום: ערן ועידית

איך הכל התחיל?

שנינו מגיעים מרקע אינטרנטי ולשנינו בלוגים אחרים (פעילים יותר ופחות). אנחנו מאוד אוהבים לבשל (ערן) ולאפות (עידית) ולעשות זאת ביחד במטבח הביתי. הבלוג המשותף היה צעד טבעי.

 

מה הסטייה הקולינרית שלכם?

זה אולי ישמע מוזר אבל אורז מאודה עם טונה ואצות, אפילו כתבנו על זה פוסט.

 

מאיזה מאכל לא ימאס לכם אף פעם?

עגבניות זה ירק שאנחנו לא יכולים להעביר יום בלעדיו וחוץ מזה, אוכל פשוט של בית זה משהו שלעולם לא ימאס עלינו. סלט ירקות, רוטב עגבניות לפסטה או קציצות, וגם עגבניות טחונות עם שמן זית ומלח. ופיצה, כמובן.

 

הפוסט שעשה הכי הרבה כניסות/באזז?

הפוסט הכי מדובר הוא חטיפי הקוקוס הדביקים אבל מתברר שהפוסט עם הכי הרבה כניסות הוא עוגיות השוקו שוקו ממש סקנדל שמבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט.

 

מה לעולם לא תאכלו?

ערן בעייתי עם מאכלים רוטטים (למרות שהוא חצי פולני) ועידית לא מתקרבת לפטרוזיליה.

 

המסעדה האהובה עליכם?

הבראסרי ורפאל הן שתי מסעדות שאנחנו תמיד מוצאים עצמנו בהן. לבראסרי אנחנו אוהבים לחזור כי אנחנו יודעים שתמיד נקבל את מה שנרצה (ממממ.... מולים מרינייר) ולרפאל יש את הקלאסיקות שלה לצד מנות חדשות שכיף לדגום. לאחרונה גילנו את אסיף ואין ספק שנחזור לשם עוד כמה פעמים. בגזרת הג'אנק אין על המג'יק בורגר באבן גבירול שהצליח להבריח את המקדונלד'ס השכן.

 

בלוג אוכל אחר שתרצו להמליץ עליו?

יש כל כך הרבה שגם כתבה שלמה לא תספיק. ניתן כבוד לאמא של כולנו - אריאלה פיקסלר אלון עם "בישול בקצב הסלסה".

 

המלצה שלנו:

בקרו בקטגורית העוגיות המפתה הכוללת עוגיות חמאה מתובלות בטחינה, בישקוטי שוקולד פיסטוק, עוגיות פצפוצי שוקולד ועוד כמה וכמה שחיתויות מתוקות.

 

אחרי כל זה, לא ניתן לכם ללכת בלי לפנק אתכם במתכון מתוך הבלוג - לזניה בשרית.

 

 
לזניה ברוטב בולונז ובשמל
לזניה ברוטב בולונז ובשמל צילום : ערן ועידית. מתוך הבלוג
 

מרכיבים:
דפי לזניה יבשים


לרוטב הבולונז:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות
שלושה גזרים חתוכים לעיגולים או חצאי עיגולים
סלסלת פטריות שמפניון טריות או משומרות פרוסות
800 גרם עגבניות קלופות ומרוסקות טריות או משומרות
100 גרם (קופסה קטנה) של רסק עגבניות
מלח פלפל
קמצוץ סוכר
גרידה מחצי לימון [כן!]
שמן זית לטיגון
תוספות אפשריות: גלד פרמזן (הסוף הקשה של החריץ), עלה דפנה, טימין, בזיליקום, צ'ילי גרוס ועוד


לרוטב הבשמל:
100 גרם חמאה
3 כפות קמח רגיל
4 כוסות חלב [960 מ"ל]
כפית חרדל
ביצה אחת, טרופה
מלח ופלפל
קמצוץ אגוז מוסקט
אופציה: כוס גבינת פרמזן מגוררת

 
 

מתחילים עם הבולונז:

מחממים שמן זית בסיר או מחבת עמוקה ומטגנים את הבצל. כשהבצל מתחיל לשנות צבע לשקוף מוסיפים את השום והגזר. מאפשרים לגזר להתרכך מעט ומוסיפים את הפטריות. לאחר שהפטריות משחימות מעט, מוסיפים לסיר את הבשר הטחון. בעזרת מזלג או כף עץ מפוררים את הבשר תוך כדי ערבוב.

 

מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר. מוסיפים גם את גרידת הלימון. מה לגרידת לימון ולבולונז? את הרעיון להוסיף גרידת לימון קיבלנו מקולגה של ערן שלמדה את הטריק הזה במסעדה בה עבדה. הגרידה מעצימה את טעמו של הבולונז וממש על כך נאמר: לימון מוסיף המון. אל תוותרו עליו. מוסיפים את שאר התבלינים לפי הטעם ואת גלד הפרמזן, מכסים ומבשלים על סף רתיחה כשעה.

 
מכינים רוטב בולונז עם בשר בקר, גזר ופטריות
מכינים רוטב בולונז עם בשר בקר, גזר ופטריות צילום : ערן ועידית. מתוך הבלוג
 

ממשיכים להכנת הבשמל:
בשמל הוא בעצם רביכה שמורכבת מקמח, חמאה וחלב. במקור היה זה רוטב יוקרתי לעשירים בלבד, אך עם השנים חלו ווריאציות על הרוטב והוא הגיע למטבחים ביתיים יותר. הבסיס של קמח-חמאה-חלב נשאר תמיד. מחממים בסיר את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין (אך לא מגיעה לרתיחה). מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב מהיר על מנת שלא יווצרו גושים.

 
רוטב בשמל קטיפתי
רוטב בשמל קטיפתי צילום : ערן ועידית. מתוך הבלוג
 

לאחר שמקבלים תערובת אחידה מנמיכים את עוצמת האש ומוסיפים את החלב באיטיות תוך כדי בחישה. לאחר מכן מוסיפים חרדל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. אם רוצים גבינה, מוסיפים גם אותה וכך יתקבל רוטב מעט סמיך יותר. אנחנו הכנו בלי הגבינה ויצא מצוין. בשלב האחרון מורידים את הרוטב מהאש ומערבבים לתוכו את הביצה הטרופה. חשוב לעשות השוואת טמפרטורות כדי לא לקבל רוטב בשמל מנוקד בחביתה: מוזגים מעט מהרוטב לתוך הכלי עם הביצה ומערבבים על מנת לחמם את הביצה בהדרגה מבלי לבשל אותה. את התערובת החמימה מוסיפים לסיר עם הרוטב ומערבבים היטב.

 
מוסיפים את החלב באיטיות
מוסיפים את החלב באיטיות צילום : ערן ועידית. מתוך הבלוג
 

לאחר ששני הרטבים מוכנים ניגשים למלאכת ההרכבה:
מוזגים מעט מרוטב הבשמל בתחתית תבנית מרובעת. מרצפים את התבנית בעלי לזניה (אם צריך לשבור מעט את העלים ולעשות פאזל כדי לכסות את התבנית, אין עם זה בעיה). מוזגים מרוטב הבשמל על העלים ומעליו מהבולונז ומניחים שכבה נוספת של עלים. עושים כך עד לראש התבנית ומסיימים עם בשמל. כך: בשמל > עלי לזניה > בשמל > בולונז > עלי לזניה > בשמל > בולונז וכך הלאה... בסוף: עלי לזניה > בשמל.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל-180º במשך 30 עד 40 דקות. ותיאבון!

 
שכבות של הנאה
שכבות של הנאה צילום : ערן ועידית. מתוך הבלוג
 

רוצים להמליץ לנו על בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

 
עוד כתבות במדור טעים ברשת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.