חגיגת בשרים אמריקנית

 
כנפיים ברוטב ברביקיו
כנפיים ברוטב ברביקיו צילום: דן פרץ
 
עודכן 10:17 04/07/2010

לכבוד יום העצמאות של ארה"ב אספנו עבורכם מתכונים מושחתים למיטב המנות האמריקניות - כנפיים ברוטב ברביקיו, המבורגר אנטריקוט ועוף מטוגן עם צ'יפס

 
 
 
 
 

כנפיים ברוטב ברביקיו

 

מצרכים:

30 כנפיים חצויות

כף וחצי קטשופ

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

חצי כוס סויה

תפוז אחד + גרדת תפוז

8 שיני שום כתוש

חצי כוס שמן זית

כף פפריקה מתוקה

חצי כף פפריקה חריפה

חצי כפית צ'ילי גרוס יבש

 

אופן הכנה:

- שוטפים את הכנפיים ומיבשים בקערה גדולה.

- מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה.

- מוסיפים את הכנפיים ומערבבים עד שכל הכנפיים מצופות ברוטב באופן אחיד.

- משרים כשלושים דקות במקרר שהרוטב ייספג בכנפיים.

- מעבירים לתבנית אפייה, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך ארבעים דקות.

- מורידים את נייר הכסף ואופים עשר דקות נוספות.

 

המתכון באדיבות מסעדת אוונגרד.

 
עוף מטוגן עם צ'יפס
עוף מטוגן עם צ'יפס צילום: לבנת דרייליך

קאנטקי פרייד צ'יקן

 

חומרים ל-4 סועדים:

4 י"ח חזה עוף מחולק לחצי

4 י"ח כרעי עוף עם העור

4 י"ח שוקי עוף עם העור

4 י"ח כנפיי עוף

קמח לציפוי 

3 ביצים טרופות עם מעט מים

שמן לטיגון עמוק בטמ"פ 160 מעלות

תערובת תבלינים:

5 כפות פפריקה

2 כפות כמון

3 כפות קצוצות טימין

כף אורגנו

מעט פלפל חריף - לא חובה

 

אופן הכנה:

- מערבבים את העופות עם תבלינים ואופים בתנור ב- 180 מעלות לדרגת M-W.

- מקמחים את העופות עם מעט מהתבלינים וטובלים בביצים חוזרים שוב על הקימוח והביצים ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה מגשים עם צ'יפס.

 

המתכון באדיבות מסעדת ורד הגליל

 

המבורגר אנטריקוט

 

מצרכים ל- 8 המבורגרים:

300 גרם נתח שפונדרה (קשתית) ללא עצם

600 גרם נתח אנטריקוט

600 גרם צלעות בקר (מספר 2)

כפית מלח דק

חצי כפית פלפל שחור דק

חצי כוס סודה לשתייה

 

אופן הכנה:

- יש לבקש מהקצב לטחון את המרכיבים (טחינה דקה תהרוס את המרקם), להוסיף את התיבול פנימה ולערבב.

- אם צריך להוסיף את התיבול בבית, יש לזכור כי צריך ללוש את המסה, כמו שלשים בצק, לפחות במשך 5 דקות על מנת שכל המרכיבים יתחברו.

- יוצרים קציצות של 200 גרם (בקוטר של 8-10 ס"מ) . משטחים את הקציצות לתוך טבעת עגולה (רינג), שבתחתיתה נייר אפייה או ניילון נצמד (כדי שיהיה קל להרים את ההמבורגר).

- למי שאין רינג, יכול להניח את הקציצות על גבי קרש חיתוך ועליו נייר אפייה או ניילון נצמד, ולקרוץ עיגולים באמצעות כוס גדולה.

- טובלים אצבעות בקערת מים ומחליקים מתוך הרינג, בעזרת היד, את החלק העליון של הקציצה.

- מחממים את הגריל או את המנגל או את מחבת הפסים וצולים את הקציצה משני הצדדים למידת הצלייה הרצויה (מידת עשייה של מדיום היא האידיאלית להמבורגר אנטריקוט, כיוון שבמידות צלייה גבוהות יותר המרקם נהרס).

- את הקציצה אפשר לאכול איך שהיא או בתוך לחמנייה. הלחמנייה צריכה להיות אוורירית.

- ניתן  לקצוץ חסה אייסברג ולפזר על תחתית הלחמנייה. על גבי הקציצה יש לפרוס פרוסת עגבנייה גדולה ומעליה להניח פרוסות מלפפון חמוץ (עדיף בחומץ ולא במלח) ומעל פרוסות בצל סגול.

 

המתכון באדיבות נדב קמפ, שף רשת בורגוס בורגר בר.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

מתכון לסלט עוף פריך

שלל מתכונים לבקר מוקפץ

מתכון לכדורי בשר במגוון רטבים

מתכון לפרגיות עם אורז

מתכון לנתחי עוף עם ברוקולי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.