מתכון לפאי מרנג לימון קלאסי

 
שילוב טעמים ומרקמים
שילוב טעמים ומרקמים צילום: דן פרץ | סגנון והפקה: culinarium
 
עודכן 13:01 05/07/2010

קינוח מרשים שמשלב את מתיקות ופריכות המרנג עם החמיצות הקטיפתית של הלימון. תוסיפו לזה תחתית בצק פריך והרי לכם עונג מושלם

 
 
 
 
 

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ


לתחתית בצק פריך:
2 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר דק
300 גר' קמח

כפית גרידת לימון

כפית גרידת תפוז

קורט מלח

חצי כפית תמצית וניל משובחת

למלית:
80 מ"ל מיץ לימון
85 גר' סוכר דק
30 גר' חמאה
200 מ"ל מים

גרידה מלימון אחד

60 מ"ל מים קרים
1 חלמון ביצה

30 גר' קורנפלור

למרנג:
3 חלבונים
100 גר' סוכר

אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבלים במעבד מזון את החלמונים החמאה והסוכר ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד.
3. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד. מוציאים ממעבד המזון לשים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקריים לשעה.

4. משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (חצי סנטימטר לערך), מניחים לבצק להתקרר במקפיא כחצי שעה. אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.
5. מכינים את המלית: שמים בסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.
6. שמים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
7. שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
8. מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר.
9. להכנת גבעות המרנג: בסיר כפול מניחים את החלבונים והסוכר ומערבבים עד לחימום והמסת הסוכר.

10. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
11. מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג). בכדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, יש לכוון את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות ולהכניס את הפאי לשתיים-שלוש דקות.

 

המתכון באדיבות צ'רלי פדידה - שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף" לחברת סוגת.

 

מחפשים עוד מתכונים לקינוחים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת משמשים הפוכה

מתכון לאצבעות שוקולד עם בסיס קראנצ'י

מתכון לטירמיסו - שכבות קרם שוקולד, קצפת ובישקוטים

מתכון לאלפחורס שוקולד

מתכון לממתק שוקולד של קרין גורן

מתכון לרוגעלך במילוי שוקולד

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.