מתכון לסמבוסק חומוס אפוי

 
הגרסה האפויה לא פחות טעימה מזו המטוגנת
הגרסה האפויה לא פחות טעימה מזו המטוגנת צילום: מתוך הספר "טעם של בית"
 
עודכן 11:15 06/07/2010

כיסוני בצק אפויים במילוי חומוס ועשבי תיבול שפשוט קשה להפסיק לאכול

 
 
 
 
 

מתוך הספר "טעם של בית" של אביגיל מייזליק. את כיסוני הבצק האלו קשה להפסיק לאכול. הם טעימים ואהובים על גדולים וילדים כאחד. אמנם את הסמבוסק המקורי מטגנים בטיגון עמוק, אבל גם בגירסה הבריאה הוא טעים ביותר.

 

לבצק:

1/2 קילו קמח לבן

1/2 קילו קמח מלא

50 גרם שמרית

1 מרגרינה בטעם חמאה או 100 גר' מרגרינה ורבע כוס שמן קנולה

2 חלמונים

כ-2.5 כוסות מים פושרים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור טחון

 

למלית:

1 ק"ג חומוס מושרה למשך לילה

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 כפות תבלין עירקי שנקרא "בהרט לקובה"

2 כפות כמון טחון

כף פפריקה מתוקה

כפית חוואיג' למרק

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

פפריקה חריפה לפי הטעם

כף כוסברה טחונה

חלמון למריחה

 

אופן הכנה:

- הכנת מלית: (ניתן להכין את המלית יום לפני ולשמור במקרר).

- מבשלים את החומוס עד שהוא מתרכך (אפשר גם בסיר לחץ).

- מסננים וטוחנים במעבד מזון לקבלת תערובת אחידה.

- מטגנים מעט את הבצלים בשמן, רק עד שהם נהיים שקופים. מוסיפים את התבלינים בזהירות, מערבבים כדקה ומוסיפים לתערובת החומוס.

- טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

 

הכנת הבצק:  

- ממיסים את המרגרינה ומתחילים לערבב את כל החומרים ותוך כדי לישה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק רך. (לפי הצורך ניתן להוסיף קמח או מים אם הבצק דביק או יבש מידי). 

- נותנים לבצק לנוח במקום חם בין חצי שעה לשעה.  

- לשים אותו מעט ושוב מחכים שעה.  

- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומרדדים לעיגולים דקים בקוטר 15 ס"מ על משטח מקומח.  

- שמים במרכז כל עיגול 2-3 כפות מהמלית ומורחים את החלמון על קצוות הבצק במברשת. מקפלים לצורת כיסן ומהדקים את הקצוות. מכינים כך את כל הכמות.  

- מורחים חלמון ביצה על החלק העליון ואופים בחום של 180מעלות 25-30 ד', עד שהכיסונים זהובים.

 

המתכון באדיבות שמרית.

 

מחפשים עוד מתכונים עם חומוס? נסו את אלה:

מתכון לחומוס ביתי

מתכון לקציצות בשר עם חומוס

מתכון לקציצות חומוס ועוף

מתכון לסמבוסק מטוגן של אהרוני

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.