ביקורת מסעדה - בורדו

 
אווירה פסטורלית עם אוכל כפרי אותנטי
אווירה פסטורלית עם אוכל כפרי אותנטי צילום: יח"צ
 
עודכן 11:59 06/07/2010

מסעדת בורדו בכפר תבור עברה מתיחת פנים וזו הזדמנות מצוינת לבקר בצפון, להנות מהנופים הפסטורלים ומהאוכל המשובח

 
 
 
 
 
ארוחות כפריות אותנטיות
ארוחות כפריות אותנטיות צילום: יח"צ

מאז ומתמיד הייתה לי חולשה למושבות המייסדים כגון בנימינה, מזכרת בתיה וזיכרון יעקב. אם זאת האווירה החלוצית, הרחובות הקטנים והמרוצפים או הנוף הנהדר. מסעדת בורדו שוכנת בדיוק במושבה שכזו.

 

המסעדה עברה גלגול מחודש ומתיחת פנים מבית הקפה הישן שפעל במתחם היקב לפני כ-6 שנים וממוקמת במרכז מתחם היקב, כאשר סמוך למסעדה תוכלו להתרשם משיחי הגפנים, המדשאות והעצים הסובבים את המתחם כולו. האווירה הפסטורלית של המושבה מושכת אליה משפחות, מטיילים וזוגות המחפשים קצת שקט ואוכל טוב ומגוון.

 

המטבח מגוון ומציע שלל ארוחות כפריות אותנטיות בנוסף לבשרים ופירות ים כאשר כל סועד יכול להינות מיחס אישי וחם ולהתענג ממוצרי הגלם הטריים. בנוסף, במהלך השבוע תוכלו לבחור ממגוון המנות בארוחה עסקית הכוללת בירה או שתייה קלה ומנת בשרים, דגים או פירות ים.

 
בטטה, פלפלים קלויים וגבינת עיזים
בטטה, פלפלים קלויים וגבינת עיזים צילום: יח"צ

תענוג צרוף

את הארוחה פתחנו בן זוגי ואני בכוס בירה צוננת מהחבית וכוס יין תבור מקומי מן היקב הסמוך וצללנו לשלל הטעמים ממנות הפתיחה הנהדרות. מסעדת בורדו מציעה 6 מנות פתיחה שונות: בטטה קלאב - פרוסות בטטה, פלפלים קלויים ועגבניות מיובשות במילוי גבינת עזים ורוטב שמנת פסטו, חציל בלאדי עם נגיעות טחינה ירוקה שלווה בטוסטונים ביתיים לניגוב הצלחת - מיותר לציין שהצלחת נוקתה כאילו יצאה הרגע ממדיח הכלים ומנת פטריות הכפר - פטריות פורטבלו במילוי פטריות שמפיניון עם גבינה צ'רקסית, אגוזי מלך וסילאן שזיפים מוגש עם גבינת פרמז'ן. עד עכשיו, התווכחנו אני ובן זוגי איזה מנת פתיחה ניצחה בקרב כמנה הטובה ביותר.

למנה עיקרית הזמנו את הקורדון בלו - מנת חזה עוף במילוי חזה אווז וגבינת פרמז'ן בציפוי פנקו אשר הוגשה ברוטב חרדל שמנת על מצע פירה כתום ואנטיפסטי ותבשיל פירות ים ברוטב שמנת  שלא הזדקק לעבודה קשה בפירוק הסרטנים והוצאת זנבות השרימפס והיה פשוט תענוג צרוף. בנוסף למנות הדגל הללו תוכלו ליהנות מסטייקים איכותיים וצלעות טלה.

 
סטייקים עסיסיים
סטייקים עסיסיים צילום: יח"צ

טעם של עוד

בשלב זה כבר הרגשנו שבעים אך "בבורדו" התעקשו שננסה את אחד הקינוחים הביתיים שמכינים במטבח. כחובבי עוגות גבינה הלכנו על עוגת הגבינה והפירורים הביתית בליווי חליטת תה וקפה הפוך. העוגה הייתה מצויינת, לא מתוקה מידי וטעם קליפות הלימון היה מושלם. בסיום הארוחה, בעודנו מתענגים על הטעמים, הניחוחות והנופים הקסומים ניגשה אלינו אביבה, בעלת המקום, ובחיוך החם והייחודי הצליחה לגרום לנו להרגיש בבית על אף המרחק הגדול מהמרכז.

 

מסעדת בורדו
חוות היין, כפר תבור
טלפון - 04-6767673

 

מחפשים עוד מסעדות בצפון? נסו את אלה:

הפתעה קולינרית - ביקורת על מסעדת אדלינה

הקסם של נהריה - ביקורת על מסעדת הפינגווין

כבוד למגזר - ביקורת במסעדת סהרה

שורדת בזכות עצמה - ביקורת במסעדת בשר'לה

 

בדירוג שלנו: ארבעה וחצי כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.