מתכון לריזוטו פטריות

 
רוטב קטיפתי של יין לבן ופטריות יער
רוטב קטיפתי של יין לבן ופטריות יער צילום: ערוץ 10
 
עודכן 12:36 06/07/2010

ארז קומרובסקי מכין אורז קטיפתי עם פטריות, עשבי תיבול וגבינת כבשים מגורדת מעל

 
 
 
 
 

חומרים:

חצי ק"ג אורז ארבוריו

1 כוס יין לבן יבש (שרדונה)

4 כפות + שליש כוס שמן זית עדין

1-1.5 ליטר ציר עוף חם

4 שאלוט'ס (בצלצלים קטנים) קצוצים דק

2 סלסלות פטריות יער קצוצים גס

ענף טימין טרי

פלפל לבן גרוס טרי

150 גרם גבינת פקורינו כבשים מגורדת דק

מלח ים גס לפי הטעם

 

אופן הכנה:

- מחממים סיר שטוח עם תחתית עבה ומוסיפים לתוכו שליש כוס שמן זית.

- מטגנים את השאלוט'ס הקצוצים עד שהם נעשים שקופים ומוסיפים את האורז.

- אחרי דקה תוך כדי ערבוב בכף עץ מוסיפים את היין הלבן היבש.

- מביאים לרתיחה ומחכים שהאורז יספוג את היין. מוסיפים מצקת ציר עוף חם ומערבבים.

- משיכים בבישול כ-22 דק' עד שהאורז רך ובמרכזו יש נקודה קטנטנה קשה.

- בינתיים מקפיצים במחבת ברזל חמה את הפטריות הקצוצות בשמן הזית 2-3 דק'.

- מוסיפים את עלי הטימין ומתבלים במלח ובפלפל.

- מוסיפים את הפטריות המוקפצות לריזוטו שכמעט מוכן ומקפלים פנימה את הפקורינו המגורד דק. מגישים מייד.

 

מחפשים עוד מתכוני אורז? נסו את אלה:

מתכון לירקות ממולאים בבשר ואורז

מתכון לפרגיות עם אורז

מתכון לאורז מוקפץ עם ירקות

מתכון לכדורי אורז מטוגנים

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.