מתכון ללחם במילוי פטריות

 
לחם כפרי במילוי תערובת פטריות
לחם כפרי במילוי תערובת פטריות צילום: ערוץ 10
 
עודכן 13:07 06/07/2010

לחם כפרי עם מעטה פריך במילוי תערובת פטריות וגבינת כבשים

 
 
 
 
 

חומרים

חצי ק"ג קמח מלא אורגני

חצי ק"ג קמח לבן אורגני

חצי ק"ג פטריות פורטבלו ללא הרגל קצוצות גס

בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצים דק

חופן עלי בזיליקום קצוצים

650 גר' מים מינרלים

35 גר' שמרים טריים

1 כף מלח + מלח לתבלון הפטריות

200 גר' גבינת טום כבשים מגורדת

2 כפות + שליש כוס שמן זית מזן פיקואל

 

אופן הכנה:

- מכינים את הבצק במערבל בצק על ידי הכנסת קמח, שמרים ומים. מוסיפים את המלח.

- מניחים להתפחה בקערה משומנת בשמן זית מכוסה בניילון (לא נצמד) כשעה וחצי.

- מחלקים ל-2 כדורים ומתפיחים כ- 20 דק' על משטח מקומח ומכוסה בניילון.

- בינתיים מקפיצים את הפטריות בשמן זית עם בצל ושום מספר דקות. מורידים מהאש ומתבלים במלח ובעלי בזיליקום.

- מניחים לפטריות המוקפצות להתקרר לטמפ' החדר ומערבבים עם גבינת הטום המגורדת.

- פותחים את כדורי הבצק לעיגולים שטוחים. מניחים במרכז את תערובת הפטריות, הגבינה וסוגרים ל"פטרייה" .

- קושרים את הפטרייה בעזרת גבעול בצל ירוק ומתפיחים מכוסה כשעה - שעה וחצי בסלסלת קש עם בד מקומח .

- מעבירים לתבנית חמה ואופים בתנור מחומם ל 220 מעלות כ 20 דק' ואח"כ ממשיכים באפייה עוד כ- 25 דק' בטמפ' 180 מעלות.

 

מחפשים עוד מתכוני לחם? נסו את אלה:

מתכון ללחם דגנים

מתכון ללחם חיטה אורגני

מתכון לפיתות ביתיות מקמח מלא

המדריך המלא לבצק שמרים + מתכונים

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.