רטבים לסלט

 
רטבים שישדרגו כל סלט ירקות
רטבים שישדרגו כל סלט ירקות צילום: Getty Images/ אימאג'בנק
 
עודכן 19:06 10/07/2010

שבעה רטבים משישה שפים ובשלנים. טוחנים, מערבבים ויוצקים על הסלט

 
 
 
 
 

ויניגרט תפוזים וזיתים / ענת סלע

 

חומרים לכוס רוטב:
125 מ"ל מיץ תפוזים, סחוט טרי
80 מ"ל שמן זית
30 מ"ל חומץ יין אדום
3 כפות זיתים ירוקים, קצוצים
1/2 כפית זרעי שומר טחונים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

 

בסיר מבשלים את מיץ התפוזים עד לקבלת שליש מהכמות המקורית.

מצננים ומעבירים לצנצנת.
מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.

 

רוטב קיסר לסלט / מיקה שרון 

 

חומרים ל-1 ליטר רוטב:
1/4 כוס שיני שום שבושלו במים, עד לריכוך
1/4 כוס אנשובי
1/4 כוס חרדל דיז'ון חלק
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1 1/2 כוסות פרמזן, מגוררת דק
1/2 ליטר שמן

 

בבלנדר מערבלים את כל החומרים (למעט השמן) עם כ-1/4 כוס מים.

מוסיפים את השמן בזילוף, תוך כדי עירבול, לקבלת רוטב אחיד וחלק.

 
שילוב בין מתוק ומלוח
שילוב בין מתוק ומלוח צילום: Getty Images/ אימאג'בנק

רוטב חרדל ודבש / אורי ירמיאס

 

חומרים:
1 כף גדושה חרדל דיז'ון
1 כף גדושה דבש
1/2 כוס שמן תירס
1 כפית חומץ טבעי
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כף גדושה שמיר קצוץ

 

בקערית מערבבים את החרדל והדבש בעזרת מטרפה. מוסיפים את השמן בזילוף עדין תוך כדי עירבוב.
מוסיפים חומץ, לימון ושמיר ומערבבים.

 

רוטב גבינת פטה / עודד שוורץ

מתאים מאוד לסלט עגבניות ובצל, אבל ניתן להגיש גם כמטבל או לצקת על אורז /פסטה.

 

חומרים:

100 גרם גבינת פטה
2 כפות מיץ לימון
1 שן שום, מעוכה
1 כפית גרירת לימון
4 כפות שמן זית
3 כפות נענע, קצוצה
פלפל שחור טחון טרי

 

במעבד מזון מעבדים את כל החומרים, מלבד הנענע.
מעבדים עד לקבלת מרקם חלק, ומוסיפים את הנענע. מערבבים ומגישים.

 
שומרים בצנצנת ומשדרגים כל סלט
שומרים בצנצנת ומשדרגים כל סלט צילום: Getty Images/ אימאג'בנק

רוטב הולנדייז עם חרדל / אמיר אילן

 

לכוס רוטב אחת:
3 חלמונים
1 כף מים
100 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית מיץ לימון
1 כף חרדל דיז'ון

 

אופן הכנה:

- בכוס גבוהה (מפלסטיק או פיירקס) ממיסים את החמאה במיקרוגל עד שהיא נפרדת לשתי שכבות: שומן למעלה והנוזל למטה. בעזרת מצקת קטנה או כף מעבירים את השומן לכלי נפרד.
- בעזרת מטרפה טורפים את החלמונים והמים בקערה (רצוי מזכוכית או נירוסטה).

- ממשיכים לטרוף מעל סיר עם מיים רותחים, מבלי שהקערה תיגע במיים. מוסיפים 3-2 כפות משומן החמאה- כף אחרי כף,באטיות ותוך כדי טריפה מתמדת. בשלב זה הרוטב יתחיל להסמיך. מדי פעם מרחיקים את הקערה מן הסיר, כדי למנוע התחממות יתר של החלמונים.
- מוסיפים בהדרגה 3-2 כפות מהחמאה, כדי לדלל את הרוטב. ממשיכים לטרוף ומוסיפים בהדרגה את שאר שומן החמאה. הרוטב צריך להיות סמיך אך לא דביק.
- טורפים את מיץ הלימון והחרדל לתוך הרוטב. מעבירים לכלי קטן שחומם ושומרים את ההולנדייז במקום חם או בסיר כפול מעל מיים חמים עד לשימוש ( לא יותר משעתיים שלוש, כדי שהביצים לא יתקלקלו).

 
רוטב לימון עדין
רוטב לימון עדין צילום: Getty Images/ אימאג'בנק

רוטב לימון / דליה סמית

 

חומרים:

3 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת של אותו לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
1 כף גדושה של צלפים קטנים, שטופים
1 שן שום גדולה, קצוצה דק
1 כפית חרדל גרגרים
1 כף כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית

פלפל שחור טחון טרי ומלח

 

מערבבים את כל המרכיבים.

 

רוטב מנגו / עודד שוורץ

רוטב דל שומן, המתאים לסלט ירוק או לנתח יפה של דג או בשר בגריל.

 

חומרים:

1 מנגו בשל וקלוף
מיץ משני ליים, או לימון אחד
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית קליפת לימון או ליים, מגוררת
1 פלפל חריף קטן, ללא גרעינים, קצוץ דק
2 כפיות עירית, קצוצה מלח ופלפל שחור, טחון טרי
(אופציה: מעט סוכר לאיזון הטעמים, עם סיום ההכנה)

 

במעבד מזון מעבדים את המנגו עם מיץ ליים, עד קבלת מירקם חלק (אם המנגו סיבי, כדאי להעביר את המחית שנוצרה דרך מסננת דקה). 
מעבירים לקערה, ומערבבים עם שאר החומרים. 
טועמים, ומחליטים אם דרוש מעט סוכר לאיזון.

 

מחפשים מתכונים לסלטים? נסו את אלה:

מתכון לסלט עוף פריך

סלטים שהם ארוחה

קטניות של קיץ

ספיישל מתכוני קיץ

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.