מתכון לשווארמה ביתית

 
הזדמנות להכין בעצמכם את השווארמה הכי טעימה שיש
הזדמנות להכין בעצמכם את השווארמה הכי טעימה שיש צילום: דניאל לילה, על השולחן
 
עודכן 16:43 11/07/2010

רבים חושבים ששווארמה היא בשר שמושחל על שיפוד, אבל בעצם מדובר על נתחי בשר וקציצות מתובלות, שמונחים אלה על אלה לסירוגין. מתכון מנצח

 
 
 
 
 

רבים חושבים ששווארמה היא נתחי בשר שמושחלים על שיפוד. הסוד: היא מורכבת מנתחי בשר וקציצות מתובלות, שמונחים אלה על אלה לסירוגין. אם תתבוננו היטב בשיפוד של שווארמיות טובות, תוכלו לראות זאת. שכבות הבשר הטחון, שהן מעין קבבים מתובלים, הן שהופכות את השווארמה מסתם שיפוד לדבר הכי טעים בעולם. זה - וכמובן העובדה שמעל השיפוד נח שומן כבש, שמטפטף בזמן הצלייה ומעניק לכל טעם נפלא.

 
מכינים את השיפודים לילה מראש
מכינים את השיפודים לילה מראש צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון

שווארמה טלה קלאסית
גם בשווארמיות הכי טובות בארץ לא משתמשים בבשר טלה נטו, אלא רק בעגל וטלה. הנה הזדמנות להכין בעצמכם את השווארמה הכי טעימה שיש, באחריות. אפשר כמובן לקצץ בכמויות, אם אתם הולכים על כמות לארוחה משפחתית, אבל אני הלכתי על גרסת החברים והכנתי 4 ק"ג. לפני שמתחילים צריך להצטייד ב-6-5 שיפודי מתכת (ראו בהמשך) ולזכור להכין את השיפודים לילה מראש.

 

חומרים ל-20 מנות:
2 ק"ג בשר טלה טחון
2 בצלים קצוצים דק
1 כפית הל טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
120 מ"ל (1/2 כוס) מים קרים
מלח
נתח שומן כבש במשקל 300 גרם פרוס דק
2 ק"ג שוק טלה ללא עצם פרוסה דק

 

אופן הכנה:

- מכינים את כדורי הבשר: מערבבים בשר טחון עם בצל, הל, פלפל שחור, אגוז מוסקט, מים ומלח בקערה לתערובת אחידה. יוצרים כדורים בגודל חופן גדול.
- מרכיבים את השיפודים וצולים: משפדים פרוסת שומן ואחריה 2 פרוסות דקות של שוק טלה. מוסיפים כדור בשר ומהדקים היטב. חוזרים על התהליך עד להשלמת השיפוד, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה. ממשיכים כך עם שאר השיפודים. 
-  צולים את השווארמה על הגריל. מסובבים מדי פעם עד שהיא נצלית היטב מכל הצדדים. בכל פעם מגלפים מהשכבה החיצונית המוכנה, מכבדים מישהו וממשיכים לצלות. אם מאוד רוצים, אפשר גם לצלות בתנור ב-220 מעלות ולסובב מדי פעם.

 

עדיף מתכת
שיפודי מתכת עדיפים על שיפודי עץ, מאחר שהם מוליכים חום גם לתוך הבשר ולא נחרכים. השטוחים עדיפים על העגולים, משום שהם מחזיקים את הבשר טוב יותר. להשיג בחנויות לציוד מטבח וכלי בית או בשווקים שמשרתים קהל ערבי כמו ואדי ניסנאס או עכו.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

חגיגת בשרים אמריקנית

מתכון לסלט עוף פריך

שלל מתכונים לבקר מוקפץ

מתכון לכדורי בשר במגוון רטבים

מתכון לפרגיות עם אורז

מתכון לנתחי עוף עם ברוקולי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.