תכונות שמן זית - מדריך

 
רכיבים בריאותיים
רכיבים בריאותיים צילום: Getty Images/ אימאג'בנק
 
עודכן 16:58 11/07/2010

איך בודקים אם שמן זית איכותי, מהי רמת חומציות ואילו רכיבים בריאותיים הוא מכיל. המדריך השלם

 
 
 
 
 

רמת חומציות - הפרמטר המרכזי בקביעת דרגת איכות שמן הזית. מעידה על איכות תהליך הפקת השמן - עד כמה תהליך מיצוי הזיתים נקי משיירים ומחומרים נוספים (שאינם זיתים) ועד כמה הזיתים טריים. במידה שהתהליך נקי, פירוק השמן לחומצות שומן יהיה מינימלי, וכך גם רמת החומציות תרד והשמן יחשב לכתית מעולה ויהיה עשיר יותר ברכיבים בריאותיים (פוליפ נולים ונוגדי חמצון)

 

פוליפנולים - קבוצה רחבה של תרכובות ייחודיות הנמצאות בפירות, ירקות ועשבי תיבול מסויימים. שמן זית איכותי ומשובח הינו שמן עשיר בפוליפנולים. לקבוצת הפוליפנולים שני תפקידים עיקריים:

א. התפקיד הבריאותי - משמשים כנוגדי חמצון בגוף. התרכובות המיוחדות מונעות נזק חמצוני לרקמות הגוף ע"י נטרול ומניעת חמצון בתרכובות הנמצאות בגופנו או במזון אותו אנו צורכים. זה לא ברור דיו. ככל שרמת הפולינפולים והמגוון שלהם בשמן הזית גבוהים יותר כך השמן מספק הגנה טובה יותר מפני חמצון.

ב. תפקיד הטעם - הפוליפנולים מהווים מרכיב התורם לטעם ולארומה המיוחדים של שמן הזית, ולרעננות והפירותיות האופייניות לו. ככל שרמת הפוליפנולים גבוהה יותר כך יהיו מרכיבי הטעם והארומה בשמן הזית חזקים יותר

 

טוקופרולים - הינם נוגדי חמצון התורמים להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, להאטת תהליכים הקשורים בהזדקנות העור ולהגנה מפני קרינת שמש. הם מספקים לשמן עצמו הגנה מפני חמצון המגבירה את עמידותו. כמו כן הם תורמים למערך ההגנה של הגוף מפני תהליכי חמצון ומחלות. בשמן זית כתית מעולה תהיה רמת הטוקופרולים גבוהה יותר לעומת כתית רגיל.

 

פיטוסטרולים - סוג של רכיבים בריאותיים הנמצאים בשמן הזית ותורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם. ככל שרמת הפיטוסטרולים בשמן הזית גבוהה יותר, כך הוא איכותי ובריא יותר.

 

 
 
עוד כתבות במדור מתכון לבריאות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.