מתכון לטארט אגסים ושוקולד

 
שילוב מנצח בין שוקולד ופירות
שילוב מנצח בין שוקולד ופירות צילום: יואל מזרחי
 
עודכן 18:44 13/07/2010

טארט שוקולדי מרשים שיקצור אינספור מחמאות, ניתן להכין מאגסים טריים אבל דווקא אלה המשומרים עושים את העבודה

 
 
 
 
 

מצרכים לקלתית:

1 ו-1/4 כוסות (180 גרם) קמח

2 כפות (30 גרם) סוכר

3 כפות (30 גרם) שקדים טחונים

125 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות

1-2 כפות מים קרים

 

לאפייה:

1 כף סוכר

 

למילוי:

1 קופסת שימורים של חצאי אגסים

90 גרם חמאה מלוחה

3 כפות גדושות (50 גרם) קקאו

1 ביצה

1/2 כוס (125 גרם) סוכר

1/3 כוס (50 גרם) קמח

1 כפית תמצית וניל

 

לקישוט:

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

1. להכנת הבצק: בקערת מעבד מזון או בעזרת מזלג מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והשקדים הטחונים. מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים את התערובת לפירורים. מוסיפים מעט מים ובפעולת פולסים או בעזרת מזלג מערבבים. מחברים לכדור, עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.

2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט ומרפדים בו תבנית טארט משומנת, בקוטר 24 ס"מ. מצננים כ-10 דקות במקפיא.

3. דוקרים את הבצק במזלג ומפזרים את הסוכר. מסננים את האגסים ומסדרים על הבצק.

4. אופים כרבע שעה בתנור שחומן מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, מוציאים מהתנור.

5. להכנת המילוי: ממיסים את החמאה על אש נמוכה ומוסיפים את הקקאו, מערבבים לתערובת חלקה.

6. טורפים בקערה קטנה את הביצה עם הסוכר, מוסיפים את תערובת הקקאו ומערבבים עם הקמח והווניל. שוטחים את התערובת על האגסים ומחליקים במרית. מחזירים לתנור ואופים 15-20 דקות נוספות, עד שהמילוי התייצב אך עדיין רוטט. מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה בוזקים מעל אבקת סוכר. שומרים במקרר.

 

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שוקולד? נסו את אלה:

מתכון לטירמיסו - שכבות קרם שוקולד, קצפת ובישקוטים

מתכון לעוגת שמרים עם חלבה ושוקולד 

מתכון לעוגת גבינה בציפוי שוקולד

מתכון לעוגת שוקולד עם פקאנים

בחזרה לעולם השוקולד

 

המתכון מתוך הספר "קפה ועוד" מאת אלינוער רבין (בשלנית ויועצת קולינארית) ואילן שנהב (מייסד רשת הקפה "ilan's") שחברו יחד בכדי לכתוב ספר שמכיל מגוון מתכונים לכל מה שטעים ומיוחד להגיש לצד הקפה.

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.