מתכון לעוגת שמרים עם פרג

 
עוגת שמרים עם פרג
עוגת שמרים עם פרג צילום: יח"צ
 
עודכן 18:13 14/07/2010

דודו אוטמזגין מכין עוגת שמרים רכה במילוי פרג עם פירורי ביסקוויטים

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

500 גר' קמח

200 גר' חמאה

75 גר' סוכר

2 ביצים

1 חלמון

30 גר' חלב

קורט מלח

25 גר' שמרים טריים

 

מצרכים למילוי:

200 גר' חלב

200 גר' סוכר

100 גר' חמאה

600 גר' פרג טחון

100-200 גר' פירורי ביסקוויט

½ גרדת לימון

200 גר' חמאה מומסת

אבקת סוכר

 

אופן הכנת הבצק:

1. מכניסים לתוך מקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, ביצים וחלמון ומערבבים ערבוב קל.

2. מוסיפים את החלב, קורט מלח וממשיכים לערבב על מהירות איטית.

3. מוסיפים את הקמח והשמרים ומערבבים במשך 3 דקות.

4. מוציאים את הבצק ומחלקים ל- 3 כדורים.

 

אופן הכנת המילוי:

1. מכניסים לתוך סיר קטן חלב, סוכר וחמאה.

2. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הפרג וממשיכים לערבב עוד חצי דקה על הגז. מורידים מהגז ומוסיפים גרדת לימון. מקררים במקרר עטוף בניילון נצמד.

3. אחרי קרור הבצק מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן 20*30 בעובי 3 מ"מ ומורחים 300 גר' פרג. מעל הפרג מורחים חמאה מומסת ומקפלים כמו ספר.

4. מניחים בתבנית אינגליש קייק 35 מרופדת בנייר אפייה ומורחים שוב בחמאה את הבצק למעלה.

5. מתפיחים את הבצק שעה וחצי בחוץ ומכניסים לתנור שחומם מראש 160 מעלות למשך 40 דקות.

6. לאחר האפייה מורחים שוב בחמאה מומסת ומפזרים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לטארט אגסים ושוקולד

מתכון לעוגיות שושנים במילוי קרם וניל

מתכון לפאי מרנג לימון קלאסי

מתכון לאצבעות שוקולד קראנצ'יות

מתכון לעוגת טירמיסו

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.