לזניה בשרית

 
לזניה בתא העליון ועוגיות גרנולה בתא התחתון
לזניה בתא העליון ועוגיות גרנולה בתא התחתון צילום: סמסונג
 
עודכן 08:47 15/07/2010

קבלו מתכון מנצח ללזניה בשרית עשויה שכבות של פסטה עם בשר בקר ורוטב עשיר, ומתכון נוסף של עוגיות גרנולה שוקולד צ'יפס בשביל לפנק את האורחים

 
 
 
 
 

מצרכים ללזניה:

לזניה עסיסית
לזניה עסיסית צילום: יח"צ


1 ק"ג שר בקר טחון
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי
4 שיני שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
2\1 כוס יין אדום
5 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה של טימין קצוץ
עלי לזניה
קופסת רוטב עגבניות מרוסקות 800 גרם
3 כפיות מרק פטריות
מלח
פלפל שחור

מצרכים לרוטב ללזניה:
4\1 חבילת מרגרינה
2 כפות קמח
2 כוסות מרק בצל חם (כפית אבקת מרק לכל כוס מים)
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוסיפים לסיר שמן ומטגנים בצל, סלרי וגזר עד לשקיפות הבצל.
- מוסיפים בשר טחון ושום ומטגנים מספר דקות עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים רסק עגבניות ומבשלים כ 4 דקות.
- מוסיפים יין ורוטב עגבניות מרוסקות ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.
- מתבלים בטימין, מרק פטריות ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים 10 דקות (חשוב לא ליבש את התבשיל. במידת הצורך יש להוסיף 2\1 כוס מים).
- משמנים תבנית מלבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים.
- מוסיפים בשכבות לפי הסדר: שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, עד שנגמרות התערובות.
- יוצקים את רוטב הלזניה.
- מכניסים לתנור ואופים כ- 45 דקות.

הכנת רוטב ללזניה:
- מחממים מרגרינה בסיר.
- מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 2 כוסות מרק בצל.
- מבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
- מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומקררים.
- מוסיפים את הביצה וטורפים אותה מהר עד שמתקבל רוטב אחיד.

 

מתכון לעוגיות גרנולה בתא התחתון של תנור twin turbo:

עוגיות גרנולה
עוגיות גרנולה צילום: יח"צ

המצרכים (ל-50 עוגיות):
100 גר' שיבולת שועל
160 גר' סוכר חום דמררה
90 גר' קמח מלא
25 גר' אבקת קקאו
80 גר' אגוזי מלך קצוצים
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
?1/2? כפית אבקת אפייה
?1/2? כפית סודה לשתייה
?1/4? כפית מלח דק
1 ביצה
150 גר' שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:
?.1? מחממים תנור ל?170-? מעלות.
?.2? מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים כדורים קטנים.
?.3? משטחים כל כדור לצורה של עוגייה ואופים במגש גדול על גבי נייר אפייה (אין צורך לשמן).
4. אופים 12 דקות בדיוק, מוציאים את העוגיות ומקררים.

המתכון באדיבות אורן לוקסנבורג, שף מסעדת BARIBA

 

לוח המרת מידות ומשקל >>
רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

מתכונים נוספים:

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.