מתכון לחלה מתוקה

הדפס
 
חלה מתוקה לשבת
חלה מתוקה לשבת צילום: יח"צ
 
עודכן 12:58 15/07/2010

אין הרבה תענוגות כמו ניחוח וטעם של חלה מתוקה עם פנים רך ומעטה שומשום פריך

 

מצרכים:

1 ק"ג קמח לבן
1 שקית "שמרית"
1 שקית משפר אפיה (לא חובה)
3/4 כוס סוכר (150 גר')

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)

2 ביצים ( גודל L )
1 כף מלח שטוחה
כ 1/2 1 כוסות מים פושרים
1 ביצה טרופה למריחה
שומשום או פרג לפיזור

 

אופן הכנה:
1. מכניסים לתוך קערה קמח, משפר אפיה, שמרית, סוכר, מלח, שמן וביצים.

2. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
3. משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשתם במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
4. מחלקים את הבצק חלה ל- 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה. מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
5. מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-35 עד שהחלות זהובות.

 

המתכון באדיבות "שמרית".

 

מחפשים עוד מתכונים ללחם? נסו את אלה:

המדריך המלא להכנת בצק שמרים + מתכונים

מתכון ללחם דגנים

מתכון לפיתות ביתיות מקמח מלא

מתכון לפוקאצ'ה בציפוי דגנים

 

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.