מתכון לכופתאות אורז במילוי תמרים

 
כדורי אורז במילוי תמרים
כדורי אורז במילוי תמרים צילום: ערוץ 10
 
עודכן 17:14 15/07/2010

קינוח מיוחד לסוף השבוע - כופתאות אורז רכות במילוי תמרים ורוטב ארומטי של ג'ינג'ר ולמון גראס

 
 
 
 
 

מצרכים למרק:

ליטר מים

חצי כוס סוכר חום

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

1 מקל למון גראס חבוט

 

כופתאות בצק:

כוס וחצי קמח אורז דביק

2 כפות אבקת סוכר

קמצוץ מלח

מים חמים

 

מילוי:

חצי כוס תמרים מגולענים

שליש כוס אגוזי מלך טחונים

1 כף קליפת תפוז מגורדת

1 כף ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק

 

אופן הכנה:

- שמים את חומרי המרק בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים יחד רבע שעה.

- מערבבים את חומרי המילוי. צרים מהם כדורים קטנים.

- שמים את קמח האורז בקערה עם אבקת סוכר ומעט מלח. מערבבים עם מים חמים שמוסיפים לאט ובהדרגה עד ליצירת בצק נוח לעבודה. נותנים לבצק לנוח ולהצטנן.

- צרים מהבצק כדורים, יוצרים בהם גומה ובה שמים כדור מילוי. סוגרים ומהדקים.

- מבשלים את הכדורים במרק לחמש דקות ומגישים עם מעט ג'ינג'ר מסוכר מעל.

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.