צלי בקר עם ירקות שורש

 
מתכון צלי בקר ועוגת יוגורט
מתכון צלי בקר ועוגת יוגורט צילום: יח"צ
 
עודכן 09:57 18/07/2010

מתכון בעל ניחוחות משכרים. צלי בקר בשילוב נהדר של ירקות שורש, ומתכון נוסף לקינוח - עוגת יוגורט מענגת

 
 
 
 
 

מתכון ל-6 סועדים:

מתכון צלי בקר
מתכון צלי בקר צילום: יח"צ

2 ק"ג צלעות ללא עצם/ אסאדו / בקר מס' 5
6 כפות שמן זית
4 בצלים קצוצים גס
4 גזרים חתוכים לקוביות
8 שיני שום קצוצות גס
4 גבעולי סלרי חתוך לקוביות
2 שורש סלרי חתוך לקוביות
500 גר' של מבחר פטריות חתוכות לחצי (פורטובלו, שמפיניון, פטריות יער, שיטקי)
6 שורשי פטרוזיליה מקולפים בשלמותם
4 עגבניות חתוכות לרבעים
4 כפות רוטב שזיפים
1-1.5 ליטר ציר בקר/עוף/מים
צרור טימין

בתוך פד גאזה מכניסים:
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1 כפית פלפל שחור שלם
1 כפית גרגרי כוסברה שלמים
1 כפית גרגרי כמון שלמים

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל- 220 מעלות , מתבלים את הבשר במעט מלח גס ופלפל שחור, מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הבשר מכל צדדיו ומוציאים אותו מהמחבת ומניחים בתבנית.
- לאותה מחבת מוסיפים את ירקות השורש (פרט לעגבנייה) ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
- מוסיפים למחבת את כל שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ושופכים על נתח הבשר. מכניסים את שק התבלינים. מכסים את התבנית בניר אלומיניום. צולים בתנור בחום של 220 מעלות כחצי שעה. - - לאחר כחצי שעה מורידים ל- 180 מעלות לעוד כשעתיים וחצי.
- אחרי שעתיים וחצי יש לדקור את הבשר בעזרת סכין ולבדוק שהוא רך מספיק.
- מוציאים ומגישים את הבשר בציר, כשירקות השורש מוגשים מסביב.
- מקשטים בעלי טימין טריים. ניתן גם לפרוס את נתח הבשר לפני ההגשה.
- ניתן להכין את אותו המתכון עם בשר עגל או טלה (צוואר או כתף).

מתכונים נוספים במדור בשר >>

 

בתא האפייה התחתון: עוגת יוגורט עם ניחוחות פרי הדר

עוגת יוגורט
עוגת יוגורט צילום: יח"צ

שתי תבניות אינגליש קייק | זמן הכנה: 15 דקות | עד שמוכן: שעה ועשר דקות

חומרים:
3 כוסות קמח תופח
כף קורנפלור
100 גר' גבינת טוב טעם
3 ביצים
כוס וחצי אבקת סוכר
2 גביעי יוגורט טרה
100 גר' חמאת מומסת (80 גר' לעוגה, 20 גר' לשימון התבניות)
2 כפות גרדת תפוז

חומרים לסירופ:
חצי כוס מיץ הדרים (תפוז/לימון/פומלית)
רבע כוס סוכר
כוס מים

- מחממים את כל החומרים תוך בחישה תמידית עד שהסוכר נמס

אופן הכנת העוגה:
- מערבבים בקערה את הביצים, יוגורט, טוב טעם, אבקת סוכר וגרדת התפוז
- מוסיפים לקערה את החמאה והקורנפלור, מערבבים היטב
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה (קצת נוזלית) אחידה
- משמנים תבניות אנגליות במעט חמאה מומסת
- יוצקים את המסה לתבניות (כחצי גובה עד שליש גובה) ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 180 מעלות למשך כ- 50 דקות (לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה)
- מוציאים את העוגות מהתנור, יוצקים עליהן את הסירופ ומצננים
- פורסים ומגישים בליווי כפית יוגורט לכל פרוסה (על הפרוסה)

המלצת השף:

  • להוסיף לעוגה שקדים טחונים (במקום חלק מהקמח)
  • להגיש את הפרוסות עם היוגורט בליווי פילטים של פרי הדר ו/או אגוזים קלויים


המתכון באדיבות ברק חורש לטרה.

 

לוח המרת מידות ומשקל >>
רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

מתכונים נוספים:

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>

 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.