מאפה במילוי גבינה ומנגולד

 
מאפה חציל במילוי גבינה ומנגולד
מאפה חציל במילוי גבינה ומנגולד צילום: מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא"
 
עודכן 10:16 18/07/2010

מאפה מחיטה מלאה וחצילים קלויים במילוי גבינה ומנגולד

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

250 גרם (כ 2 כוסות) קמח חיטה מלא

250 גרם (כ 2 כוסות) קמח חיטה לבן + חופן נוסף לקימוח המשטח

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח-ים אטלנטי דק

10 כפות חציל קלוי ללא הקליפה (בינוני) קצוץ דק

3 כפות שמן זית כתית מעולה

3 כפות שמן קנולה לא מזוכך

6 כפות מיץ תפוזים סחוט

1/4 ביצה להברשה

1 כפית קצח

1 כפית שומשום

 

מצרכים למלית:

2 חבילות (1.4 ק"ג) עלי מנגולד פרוסים דק

250 גרם גבינת ברינזה 5% חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ

1 כף שמן זית כתית מעולה

1/4 כפית מלח-ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנת הבצק:

- מערבבים בקערה את הקמחים אבקת האפייה והמלח.

- מוסיפים את השמנים ומערבבים עד שייווצר מרקם של חול ים.

- מערבבים פנימה את החציל ואת מיץ התפוזים ולשים עד שייווצר בצק אחיד - יש להזהר לא ללוש יותר מדי.

- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

- מחלקים לשניים ומרדדים על משטח מקומח כל מחצית למלבן בעובי 1/2 סנטימטר.

- שמים 1/2 מהמלית לאורך הצלע הארוכה של הבצק, מגלגלים ליצירת גליל ומקפלים את הקצוות.

- מברישים את החלק העליון של שני הרולים בביצה ומפזרים מעל את הקצח והשומשום.

- אופים כ-15 דקות עד שמזהיב

- מקררים על רשת וחותכים לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ.

 

אופן הכנת המלית:

- מחממים את השמן במחבת בינונית על להבה בינונית .

- מוסיפים את המנגולד ומטגנים קלות כ 5 דקות עד לריכוך מלא. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסננים.

- בקערה בינונית מערבבים את המנגולד עם הגבינה, מצננים ומסננים.

 

המתכון באדיבות סדנת השף של ד"ר רן פולק המשתתף מדי יום שישי במתחם "שוק&COOK" בקניון CINEMALL בחיפה הכולל אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים בישראל.

 

מתכון לבריוש אנטיפסטי

מתכון לסמבוסק חומוס אפוי

מתכון לבוריקיטס במילוי חצילים וגבינה

מתכון לפיתות ביתיות מקמח מלא

 
עוד כתבות במדור בריאות ודיאטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.