מתכונים לארוחה מפסקת

 
מכינים לילה לפני - פשטידת בטטות
מכינים לילה לפני - פשטידת בטטות צילום: יח"צ
 
עודכן 16:07 18/07/2010

לקראת צום ט' באב אספנו עבורכם 3 מתכונים לארוחה שלפני. סלט בורגול וקינואה, פשטידת בטטות ועוגיות גרנולה מקמח מלא

 
 
 
 
 
סלט בורגול וקינואה
סלט בורגול וקינואה צילום: יח"צ

מנה ראשונה: סלט בורגול וקינואה

 

מצרכים:
1 שקית תערובת בורגול וקינואה (או כוס קינואה וכוס בורגול)
8 כוסות מים רותחים (2 ליטר)
2 בצלים ירוקים קצוצים
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כוס נענע קצוצה דק
1/4 כוס כוסברה או בזיליקום קצוצים דק
2 עגבניות קצוצות, ללא גרעינים
1/4 כוס שמן זית
1/2 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1/2 1 כפיות מלח סוגת
1 כף זעתר

אופן הכנה:
- מבשלים את תוכן השקית במים רותחים 10 דקות ללא מכסה
- מסננים, שוטפים במים קרים ומסננים היטב
- מערבבים עם יתר החומרים ומגישים

* אם מכינים את הבורגול והקינואה בנפרד, משרים את הבורגול כחצי שעה במים פושרים ומסננים. קינואה - מבשלים במים רותחים כרבע שעה ומסננים.

המתכון באדיבות "סוגת"

 
רק להוסיף סלט ירוק בצד
רק להוסיף סלט ירוק בצד צילום: יח"צ

מנה עיקרית: פשטידת בטטות

 

חומרים:

* תבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית אלומיניום עמוקה בגודל בינוני

4 כפות שמן זית
2 בטטות גדולות - מקולפות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 יח' כרישה - חתוכה לטבעות דקות
1 יח' בצל גדול - מקולף, שטוף וקצוץ
2 יח' דלעת ערמונים - מקולפות, מרוקנות מגרעינים וחתוכות לקוביות גדולות (לא חובה)
1 יח' פלפל גמבה - חתוך לקוביות קטנות
קופסא קוטג'
1יח' שמנת חמוצה (200 גר')
50 גר' חמאה - רכה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
5 כפות קמח תופח
מלח
טימין טרי

אופן הכנה:

- מקפיצים בווק את הבצל והכרישה עם שמן הזית עד שהבצל הופך לשקוף

- מוספים לווק את שאר הירקות והחמאה מערבבים ומטגנים עד לריכוך הירקות

- מערבבים היטב את שאר החומרים בקערה

- מוסיפים את הירקות לקערה, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה או תבנית משומנת היטב לתנור שחומם - מראש לחום של כ- 180 מעלות, למשך כ- 45 דקות.


המתכון באדיבות השף ברק חורש ל"טרה".

 

 
המתוק המושלם לצד התה
המתוק המושלם לצד התה צילום: על השולחן

קינוח: עוגיות גרנולה

 

חומרים לכ-35 עוגיות:
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח מלא מנופה
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר מהיר הכנה)
100 גרם חמאה רכה
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
75 גרם (1/2 כוס) צימוקים
35 גרם (1/3 כוס) גרעיני דלעת

 

אופן הכנה:

- מערבלים קמח, שיבולת שועל, חמאה, סוכר ותמצית וניל במערבל עם וו לישה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלב ומערבלים לקבלת כדור בצק מעט דביק. מוסיפים צימוקים וגרעיני דלעת ולשים בידיים לפיזור אחיד בבצק. 
- מחלקים את הבצק לשניים, ומגלגלים כל מחצית לגליל בקוטר 4 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-3 שעות. 
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בעזרת סכין חד. מניחים בתבנית. 
- אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות מעט. העוגיות צריכות להיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ולהתקשות רק בצינון. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.

 

שי לי ליפא אנג'ל | על השולחן | מתוך גליון 202

 

מחפשים עוד מתכונים לארוחה מפסקת? נסו את אלה:

מתכון לקיש כרישה ופטריות

מאפה תפוחי אדמה הונגרי

פשטידת כרובית ותרד

עוגת טחינה עם סילאן

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.