איך לבחור שמן זית

 
3 כללים פשוטים שיעזרו לכם בבחירת שמן זית איכותי
3 כללים פשוטים שיעזרו לכם בבחירת שמן זית איכותי צילום: Getty Images/ אימאג'בנק
 
עודכן 13:29 20/07/2010

הגעתם לסופר ואתם לא יודעים איזה שמן זית לבחור? 3 כללים פשוטים לבחירת שמן הזית האיכותי ביותר

 
 
 
 
 

 

 

 
לא רק לתיבול
לא רק לתיבול צילום: רויטרס

בשנים האחרונות הפך שמן הזית למוצר קבע בכל מטבח, אם בתחילה השימוש בו התמקד בתיבול בלבד, היום כבר אפשר למצוא אותו גם בטיגון קל, בישול ואפייה. הטעם הנפלא והארומטי כמו גם הסגולות הבריאותיות שבו הביאו אותנו לחפש אחר השמן האיכותי ביותר. זה שיתבל ויהווה נדבך נוסף בטעם אבל בו בעת יהיה נהדר גם לטיגון קל ואפייה. אז איך בוחרים שמן זית איכותי? התשובות לפניכם.

 

 

3 כללי יסוד בבחירת שמן זית איכותי:

 

כתית מעולה - חפשו את תווית שמן זית כתית מעולה על הבקבוק. שמן זית כתית מעולה מופק בכבישה קרה ובעל רמת

חומציות הנמוכה מ- 0.8%.

 

רמת חומציות - רמת החמיצות של שמן הזית מעידה על טיב הזיתים ותהליך הכבישה. ככל שרמת החומציות נמוכה יותר, כך שמן הזית איכותי יותר ועשיר יותר ברכיבי בריאות וטעם

 

כבישה קרה - תהליך מיצוי טבעי של זיתים ללא מעורבות חומרים כימיים. שמן זית שהופק בתהליך כזה יהיה עשיר ברכיבים בריאותיים הקיימים באופן טבעי בפרי הזית, כיוון שתהליך ההפקה לא פוגע בהם. הפרמטר הראשון לבדיקת איכות של שמן זית - כבישה קרה.

 

המידע באדיבות "עץ הזית".

 

בואו להכין שלל מתכונים נהדרים עם שמן זית:

ירקות מאודים בשמן זית

סלט עגבניות עם בצל סגול

טפנד זיתים

סלסת פלפלים חמה

ארטישוק מוקפץ עם שמן זית

רוטב אלי אוליו

 

 
עוד כתבות במדור מתכון לבריאות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.