לחם גבינות ופסטו

 
בתא העליון: לחם גבינות. בתחתון: קאפקייקס
בתא העליון: לחם גבינות. בתחתון: קאפקייקס צילום: יח"צ
 
עודכן 13:30 25/07/2010

מתכון ארומתי במיוחד של לחם גבינות ופסטו רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ, וגם - מתכון של קאפקייקס רומנטיים במיוחד

 
 
 
 
 
לא על הלחם לבדו
לא על הלחם לבדו צילום: יח"צ

זמן הכנה: כ - 3 שעות כולל התפחה ואפייה

חומרים:
1 ק"ג קמח - מנופה
3 כפיות מלח
2 ביצים
20 גרם חמאה של טרה - רכה
3 כפות סוכר
כוס ושליש חלב טרה 3% - קר
15 גרם שמרים
250 גרם גבינת טרה 3%
3 כפות שקדים גרוסים
2 כפות ממרח פסטו

אופן הכנה:

  • מערבבים בקערה את השמרים, הסוכר ושליש כוס החלב ומניחים במקום חמים כרבע שעה
  • מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת או במיקסר, מוסיפים את תערובת השמרים וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, גמיש ורך
  • יוצרים מהבצק כדור, מקמחים ומניחים אותו במקום חמים למשך כשעה (מכוסה במגבת)
  • לשים את הבצק בשנית ומתפיחים אותו כרבע שעה
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, כל חלק מגלגלים לצורת גליל "נקניק", וקולעים את שלושת החלקים לצורת צמה, מניחים את החלה על תבנית עם נייר אפייה, מתפיחים שוב למשך רבע שעה
  • מורחים את החלה בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ - 180 מעלות למשך כ- 45 עד 55 דקות


המלצת השף:

  • ניתן לפזר קצח על החלה לפני האפייה
  • ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג' של טרה
  • ניתן לאפות את הבצק בצורת כיכר או כמנות אישיות (לחמניות)


המתכון באדיבות השף ברק חי חורש ל"טרה".

 

מרכיבים לקאפקייק (12 יחידות):

כמו באמריקה
כמו באמריקה צילום: יח"צ

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם סוכר
2 כוסות קמח
2 ביצים

1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
50 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות
2 כפות שמנת מתוקה
40 גרם שבבי שוקולד צ'יפס לבן
40 גרם שבבי שוקולד צ'יפס מריר
40 גרם שבבי שוקולד צ'יפס חלב

אופן הכנה:
- ממיסים את 50 גרם שוקולד המריר עם השמנת המתוקה על אמבט אדים תוך כדי ערבוב עד שנמס לחלוטין. להסיר מהאש ולקרר קלות.
- במיקסר מעבדים את החמאה והסוכר לתערובת חלקה, מוסיפים את הביצים אחת אחת. מנפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
- מוסיפים את הקמח בהדרגתיות לתערובת הביצים כשהמיקסר על מהירות נמוכה, ואת השוקולד המומס ומערבבים עד שהמסה אחידה, לבסוף מוסיפים

  את שבבי השוקולד צ'יפס.
- יוצקים את הבלילה למנג'טים עד 2/3 המנז'ט ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 18 דקות.
- כשהקאפקייק מוכנים מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.

 

המתכון באדיבות לילך גרמן, בעלת "קייטרינג לילך".
לוח המרת מידות ומשקל >>

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.