מתכון לתבשיל שוקי עוף עם פירות יבשים

 
שילוב טעמים מיוחד של עוף במליחות עדינה עם רוטב מתקתק
שילוב טעמים מיוחד של עוף במליחות עדינה עם רוטב מתקתק צילום: יח"צ
 
עודכן 11:08 27/07/2010

ארוחת צהריים בסיר אחד - שוקי עוף שחומים ברוטב מתקתק של משמשים ושזיפים. רק להוסיף אורז או פירה ולהתענג על הטעמים

 
 
 
 
 

מצרכים:

10 שוקי עוף                                                                 

200 גרם זיתי טאסוס מגולענים                                        

2 גזרים פרוסים לעיגולים                                            

1 בצל גדול פרוס לחצי עיגולים                                       

100 גרם צימוקים שחורים                                         

100 גרם משמשים מיובשים                                               

100 גרם שזיפים מיובשים שחורים

100 גרם אננס מיובש חתוך לקוביות

1 פארסה/כרישה נקייה ופרוסה לעיגולים

1 ליטר ציר עוף

2 כפות רסק עגבניות

 

בנוסף:

שמן זית

שמן קנולה

מלח

פלפל גרוס

פפריקה מתוקה

1 כף שום כתוש

פטרוזיליה לקישוט

 

אופן הכנה:

- מטגנים את שוקי העוף במעט שמן קנולה עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג.

- בסיר חדש מטגנים בשמן זית את הבצל עד להשחמה.

- מוסיפים את הגזר והפראסה לטיגון של 3 דקות.

- מוסיפים שום, מלח, פלפל , פפריקה ורסק עגבניות ומערבבים היטב.

- מחזירים את שוקי העוף המטוגנים.

- מוסיפים את הזיתים והפירות היבשים.

- יוצקים לסיר את ציר העוף ומביאים לרתיחה.

- מורידים לאש הכי קטנה ומבשלים למשך שעה וחצי עד לצמצום הנוזלים לרוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מקשטים בפטרוזיליה.

 

המתכון באדיבות אלון כהן - שף פרטי לאירועים

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

מתכון לסלט עוף עם שומשום

מתכון לשווארמה ביתית

חגיגת בשרים אמריקנית - כנפיים בברביקיו, קאנטקי פרייד צ'יקן והמבורגר

מתכון לחזה עוף בלימון

מתכון לקציצות בשר וקוסקוס

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.