מתכון לסופלה שוקולד אישי

 
שחיתות שוקולדית
שחיתות שוקולדית צילום: flickr barisione
 
עודכן 15:54 28/07/2010

דודו אוטמזגין מכין קינוח מושחת במיוחד של סופלה שוקולד עם לבת שוקולד לבן ושמנת מתוקה

 
 
 
 
 

מצרכים:

100 גרם חלמון (5 חלמונים)

100 גרם סוכר

250 גרם חמאה

300 גרם שוקולד מריר

120 גרם קמח

 

120 גרם חלבון (4 חלבונים)

20 גרם סוכר

 

מצרכים ללבת שוקולד:

100 גרם שוקולד לבן

40 גרם שמנת מתוקה

 

אופן הכנת השוקולד הלבן:

- בתוך סיר על הגז מרתיחים את השמנת מתוקה.

- שופכים את השמנת לתוך השוקולד הלבן ומערבבים עד לתערובת חלקה.

- מזלפים את השוקולד הלבן בתוך סיליקון עגול בקוטר ½ 2 ס"מ ומקפיאים למשך 5 שעות לפחות.

 

אופן הכנת הסופלה:

- שמים את השוקולד והחמאה בתוך בן מארי על הגז עד להמסה.

- מקציפים את החלמונים והסוכר עד לתערובת בהירה. מעבירים את החלמונים לקערה.

- מקציפים את החלבונים עם הסוכר (20 גרם) בהדרגה לקצף יציב.

- מעבירים את השוקולד והחמאה לתוך קערת החלמונים ומערבבים.

- את תערובת החלמונים מעבירים לתוך החלבונים בתנועה קיפולית. מוסיפים את הקמח תוך כדי תנועה קיפולית.

- מזלפים את תערובת הסופלה לתוך כוסות או מנג'טים בצורת כוס.

- לוקחים את השוקולד הלבן מתוך הסיליקון ומכניסים פנימה.

- אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 14-12 דקות ומוציאים.

 

  • ניתן לשמור את הסופלה במקרר או במקפיא למשך שבועות.
  • מחממים את הסופלה 20 שניות לפני הגשה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגיות אלפחורס

מתכון לטארט דובדבנים

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לאצבעות שוקולד

מתכון לעוגת טירמיסו

 

 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.