עוגת שושנים עם שוקולד

 
בתא העליון: מאפה אנטי פסטי, ובתחתון: עוגת שמרים עם שוקולד
בתא העליון: מאפה אנטי פסטי, ובתחתון: עוגת שמרים עם שוקולד צילום: יח"צ
 
עודכן 22:06 28/07/2010

עוגת שמרים רכה בעיצוב שושנים במילוי קרם שוקולד עשיר, וגם - מתכון למאפה אנטי פסטי מופלא

 
 
 
 
 

מצרכים למאפה במילוי קוביות חצילים ובטטה:

בטעם של יום שישי בערב
בטעם של יום שישי בערב צילום: יח"צ

מתאים לתבנית אפייה אינגליש קייק אורך 26 ס"מ

מצרכים לבצק שמרים:

500 גר' קמח
3/4 כוס חלב
50 גר' חמאה רכה
30 גר' שמרים טריים
3 כפות סוכר
2 ביצים
מעט מלח

מצרכים למילוי האנטיפסטי:

100 גר' ממרח צ'ימצ'ורי של לחם ארז
50 גר' קוביות גסות של חציל בלאדי - אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
130 גר' קוביות גסות של בטטה - אפויים כ-35 דק' בחום 170 מעלות
40 גר' גבינה צהובה מגורדת
10 גר' שומשום

אופן הכנה:

- מערבבים את הקמח עם מלח בתוך קערת המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים לערבוב של כ-5 דק' במהירות בינונית עד קבלת בצק במרקם חלק
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים על תחתית שיש מקומחת
- מורחים בשמן ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות
- מרדדים את הבצק לגודל 26X10 ס"מ, מורחים את ממרח הצ'ימצ'ורי ומפזרים מעל את קוביות הבטטה והחציל בצורה שווה
- בחלקו התחתון של הבצק, מפזרים את הגבינה ומגלגלים את הבצק כלפי פנים עד שהחתך נמצא בתחתית המאפה
- מכניסים לתבנית אפיה, מתפיחים במקום חמים מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח, מורחים ביצה ומפזרים את השומשום מעל (ניתן לחרוץ חריצים אלכסוניים בבצק לפני האפייה)
- אופים כ-40 דק' בחום של 140 מעלות

המתכון באדיבות רשת "לחם ארז".

 

בתא התחתון בתנור: בריוש שושנים ושוקןלד

אביא לך שושנה
אביא לך שושנה צילום: יח"צ

שתי עוגות בתבניות בקוטר 24 ס"מ 

 

בצק:

440 גר' (3 כוסות+2 כפות) קמח

160 מ"ל (2/3 כוס) חלב 3% שומן

2 ביצים מס' 2 + 2 חלמונים

120 גר' (כוס + 2 כפות שטוחות) סוכר

1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית

קורט מלח

160 גר' חמאה

 

מלית פטיסייר שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות

100 גרם שוקולד חלב איכותי שבור לקוביות

30 גרם חמאה

200 מ"ל 3/4 (כוס + כף וחצי)  חלב 3% שומן

60 גרם 1/4 (כוס + כף שטוחה) סוכר

2 ביצים מס' 2

30 גרם (3 כפות) קמח

100 גרם פתיתי שוקולד צ'יפס

 

סירופ סוכר:

120 מ"ל (1/2 כוס) מים

120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות שטוחות) סוכר

מעט תמצית וניל

 

להברשה:

1 ביצה טרופה

 

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים חמאה ולשים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

2. מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות ברתיחה. מצננים.

3. מכינים את המלית: שמים בקערה שוקולד מריר, שוקולד חלב וחמאה.

4. מביאים 160 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) חלב וסוכר לרתיחה בסיר.

5. בינתיים מערבבים את יתרת החלב עם ביצים וקמח בקערה. כשהחלב שבסיר רותח, מוסיפים לו את תערובת החלב והקמח תוך כדי השוואת טמפרטורות'. מבשלים עד לבעבוע תוך כדי ערבוב מתמיד. יוצקים מיד על השוקולדים והחמאה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים.

6. מרכיבים את העוגות ואופים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 4-3 מ"מ. מורחים על כל עלה מחצית מכמות המלית המוכנה ומפזרים שוקולד צ'יפס. מגלגלים לגליל בקוטר 3 ס"מ, פורסים לפרוסות ברוחב 4-3 ס"מ. כדי להבטיח שהשושנים לא ייפתחו במהלך האפייה, תוחבים את שולי הבצק אל מתחת לשושנים.

7. מסדרים את עיגולי הבצק בתבנית או ברינג, שבסיסם מרופד בניר אפייה. מתפיחים בטמפ' החדר כשעה.

8. מחממים תנור ל-170 מעלות.

9. מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים כ-30-25 דקות. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה.

 

המתכון באדיבות שמרית.

 

מדריך השלם לבצק שמרים >>
לוח המרת מידות ומשקל >>  

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.