מתכון לעוף עם תפוחי אדמה

 
תבשיל עוף עם תפוחי אדמה
תבשיל עוף עם תפוחי אדמה צילום: ערוץ 10
 
עודכן 10:07 29/07/2010

כרעיים שחומות עם תפוחי אדמה ולימונים כבושים ברוטב פיקנטי של אריסה ביתית

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 כרעיים חתוכות לשניים

5 כפות שמן זית + שמן זית להשחמת העופות

חצי ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים

12 בצלי שאלוט קלופים

5 שיני שום מעוכות

2 כפות לימונים כבושים, קצוצים

2 כפות אריסה ביתית

מלח

פלפל שחור גרוס

כוס וחצי מים

 

אופן הכנה:

- בסיר רחב מחממים שמן זית ומשחימים את העופות.

- שמים בסיר רחב 5 כפות שמן, שום, לימונים כבושים ואריסה ומטגנים כשלוש דקות.

- מוסיפים את המים, מלח ופלפל, תפוחי האדמה, הבצלים והעוף המושחם.

- מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות.

 

אריסה ביתית

 

מצרכים:

150 גרם פלפלים יבשים מתוקים

50-100 גרם פלפלים יבשים חריפים

2 לימונים

10 שיני שום קלופות

חצי כף כמון

מלח

פלפל שחור טחון טרי

4\3 כוס שמן זית משובח

 

אופן הכנה:

- קורעים את הפלפלים בידיים, מרוקנים אותם לגמרי מכל החרצנים (אפשר תחת הברז) קוטמים וזורקים את הגבעולים. משרים אותם בקערה עם מים כרבע שעה, שיתרככו מעט.

- מסננים היטב ומייבשים במגבת נייר. שימו לב: שטפו ידיים היטב אחר כך והזהרו לא לשפשף עיניים אחרי העבודה עם הפלפלים.

- קולפים את הלימונים בקולפן ירקות כך שתשאר שכבה דקה של הקליפה הלבנה (נותן טיפת מרירות קלה ונעימה לאריסה) וחותכים לרבעים.

- טוחנים במטחנת בשר, או במעבד מזון (ב"פולסים", כדי שלא תצא תערובת חלקה ומשחתית מידי, אלא תערובת גסה ומחוספסת מעט) את הפלפלים, השום ורבעי הלימון.

- מוסיפים לקערה מלח ופלפל, וכמון. מערבבים לתערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

- מעבירים לצנצנת, מוסיפים את שמן הזית לכיסוי, מכסים ושומרים לשימוש.

 

מחפשים עוד רעיונות לארוחת צהריים? נסו את אלה:

מתכון לפלפלים ממולאים בבשר ואורז

מתכון לכבדי עוף עם פירה

מתכון לשוקי עוף בשזיפים

מתכון לסלט עוף עם שומשום

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.