מתכון לאורז ירוק

 
אורז פרסי ירוק. רק להוסיף סלט בצד
אורז פרסי ירוק. רק להוסיף סלט בצד צילום: Cancer Help
 
עודכן 16:35 31/07/2010

פותחים את השבוע עם מנה קלילה שמשלבת אורז עם עשבי תיבול ריחניים ואפונה

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ק"ג אורז לבן פרסי

3 כפות שמיר מיובש

3 כפות פטרוזילייה מיובשת

כף נענע מיובשת

300 גרם אפונה ירוקה מופשרת במים חמים ומסוננת

1 לימון פרסי

צרור פטרוזילייה טרייה קצוצה

1/2 צרור (3 כפות) שמיר טרי קצוץ

 

אופן הכנה:

1. מרתיחים מים בסיר (לפחות 2 ליטר) בלי מלח.

2. בסיר אחר מחממים שמן ,לא בחום גבוה. שופכים לסיר אורז ומתחילים לערבב על אש בינונית.

3. מוסיפים כף מלח, לימון פרסי, שמיר, נענע ופטרוזילייה מיובשת וממשיכים בערבוב.

4. כאשר האורז נעשה שקוף שופכים לסיר 1.5 ליטר מים רותחים ומערבבים.

5. מכסים את הסיר היטב ומכוונים את האש להכי נמוך. מבשלים 18 דקות ומכבים.

6. לאחר 5 דקות מרימים את המכסה, מערבבים את האורז עם מזלג ומוסיפים את הפטרוזילייה, השמיר הטרי ואת האפונה (שהפשרנו במים חמים וסיננו).

 

מחפשים עוד מתכונים בריאים וקלילים לארוחת צהריים? נסו את אלה:

מתכון לסלט קינואה עם חמוציות ושקדים

מתכון לסלט עוף עם רצועות כרוב ושומשום

מתכון לנודלס מוקפץ עם ירקות

 

המתכון באדיבות אבי מלמד מתוך מדור מתכוני בריאות במיזם הפילנתרופי סרטן - כל מה שבריא לך לדעת.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.