מאפה גבינות

 
בתא העליון: מאפה גבינות צאן. בתחתון: סהרונים במילוי שוקולד
בתא העליון: מאפה גבינות צאן. בתחתון: סהרונים במילוי שוקולד צילום: יח"צ (עיבוד תמונה: nana10)
 
עודכן 09:46 01/08/2010

מתכון אלוהי המשלב מאפה עם גבינות צאן איכותיות. וגם - סהרונים במילוי שוקולד מענג

 
 
 
 
 
שביל החלב
שביל החלב צילום: יח"צ

מצרכים:

 

1/2 ק"ג בצק עלים מוכן ומרודד לעובי של חצי סנטימטר.
טבעת של סנטימטר גבינת סנט מור
משולש גבינת קממבר בשלה
כף עלי טימין טרי
כף זעתר טרי קצוץ
חלמון ביצה להברשה

 

אופן ההכנה:

 

- יש לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
- חותכים את הבצק לריבועים של 7 סנטימטר ומפזרים עליו את עשבי התיבול
- מעבירים מערוך על הבצק על מנת שעשבי תיבול יטעמו בתוכו
- מניחים במרכז טבעת גבינת רוקפור ועליה את הקממבר
- מגלגלים את הבצק על הגבינות ומניחים אותו במצב של עמידה על תבנית משומנת
- מברישים את הריבועים בחלמון ביצה ואופים בתנור כ-20 דקות
- מגישים עם סלט ירוק בצד מקושט בפירות יער

המתכון באדיבות שף אלון גונן ממסעדת אל-בריו בנחלת בנימין

 

סהרונים במילוי שוקולד וחלבה

חלום לילי קיץ
חלום לילי קיץ צילום: יח"צ

20 סהרונים | תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

מצרכים לבצק:
5 כוסות קמח (700 גרם)
1 שקית או קובית שמרית (50 גרם)
4 כפות סוכר
½ כפית מלח
1 כוס חלב פושר (250 מ"ל) ( או מים)
2 ביצים (גודל L)

200 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)
קליפה מגוררת מלימון בינוני

מצרכים למלית חלבית:
500 גר' ממרח שוקולד נוטלה
200 גר' שוקולד לבן מגורר גס
200 גר' חלבה מפוררת

מצרכים למלית פרווה:
500 גר' ממרח שוקולד (פרווה)
200 גר' שוקולד מריר מגורר גס
200 גר' חלבה מפוררת

לעיטור:
ביצה טרופה עם כף חלב (או מים)
5 כפות סוכר חום

אופן הכנה:
- להכנת הבצק: מנפים את הקמח לקערת מערבל. מוסיפים את יתר המרכיבים פרט למלח ולשים בוו לישה 3 דקות.
- מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד גמיש הניתק מהדפנות.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים (כ-70 גר'). על משטח עבודה מקומח מרדדים כל כדור בצק לעלה בקוטר 10-12 ס"מ.
- מורחים כל עלה בכף של ממרח שוקולד נוטלה. מפזרים מעל מעט מהשוקולד הלבן ופירורי החלבה.
- מגלגלים לגליל, סוגרים את הקצוות כלפי פנים משני הצדדים ומעצבים לצורת סהרון. מניחים עם רווחים בתבנית אפייה.
- באותו באופן מכינים את שאר כדורי הבצק.
- מורחים את הסהרונים בביצה טרופה וזורים מעל את הסוכר החום. מכסים במגבת ומתפיחים 15 דקות.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.

המתכון באדיבות שמרית

המדריך להכנת בצק שמרים + מתכונים >>

לוח המרת מידות ומשקל >>  

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >>

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.