מתכון לקרם שניט

 
שני מתכונים בתנור אחד
שני מתכונים בתנור אחד צילום: מתוך אהרוני בעיבוד nana10
 
עודכן 09:26 02/08/2010

המתכון המפורסם בגירסה האולטימטיבית של אהרוני ודודו אוטמזגין, וגם - מאפה חצילים ופסטו

 
 
 
 
 
מי אמר שאין גן עדן
מי אמר שאין גן עדן צילום: מתוך "אהרוני"

מצרכים:
500 גרם בצק עלים (ניתן לקנות מוכן מהסופר או להכין בבית)
>>בצק עלים ביתי

אפיית הבצק:
- מרדדים 500 גרם בצק עלים לעלה דק בגודל תבנית התנור שלכם
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה, מניחים עליו את עלה הבצק המרודד, דוקרים את פני הבצק במזלג ומכניסים למקרר לשעה
- מכניסים את התבנית עם הבצק לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשהו כמו 12-15 דקות, עד שהבצק נעשה בצבע זהוב
- מוציאים את התבנית מהתנור. והנה בא הפטנט: מניחים על הבצק האפוי עוד גיליון נייר אפיה ועליו עוד תבנית נוספת של התנור, ולוחצים אותה על הבצק בעדינות, שתמעך מעט את הבצק
- מכניסים את שתי התבניות עם הבצק בינהן אל התנור, מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לכל העסק להתקרר מעט
- מוציאים את הבצק מבין שתי התבניות, מתפעלים לרגע ממראהו ומניחים לו להתקרר לגמרי

חיתוך הבצק:
- שמים בזהירות את לוח הבצק האפוי על משטח העבודה. לוקחים סכין גדולה וחדה, חותכים ומיישרים את שולי המלבן
- חותכים עם הסכין את יריעת הבצק לשלושה מלבנים ארוכים, משהו כמו 12 ס"מ על 30 ס"מ פחות או יותר
-שמים את שלושת מלבני הבצק בתבנית אפיה ומפזרים עליהם מעט אבקת סוכר, דרך מסננת
- מכניסים לתנור אפיה שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות, לכמה דקות עד שאבקת הסוכר נמסה ויוצרת זיגוג מבריק על הבצק. מוציאים ומקררים

קרם וניל לקרם שניט:

מצרכים:
6 חלמונים
4\1 1 כוסות סוכר
2\1 2 כוסות חלב
2 מקלות וניל חצויים לאורכם או 3 כפיות תמצית וניל אמיתית
3 כפות קורנפלור
4\3 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
- שמים את החלמונים והסוכר בסיר, טורפים ומקציפים עם מטרפת יד כחמש דקות. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים יחד עוד דקה
- בזמן הזה, שמים את החלב ומקלות הוניל בסיר אחד, מחממים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומגרדים ממקלות הוניל את הגרגרים השחורים, אל תוך החלב
- יוצקים את החלב אל תערובת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה
- מבשלים את התערובת על להבה בינונית, תוך טריפה מתמדת, לבל יווצרו גושים
- מבשלים כשש-שבע דקות מבלי להביא לרתיחה, עד שהתערובת סמיכה
- מעבירים לקערה, מכסים ומקררים לגמרי
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה
- כשהקרם קר לגמרי (ואז הוא נראה קרוש ומוצק) טורפים אותו שוב חצי דקה במטרפה ומערבבים לתוכו בעדינות את הקצפת עד שמתקבל קרם אחיד. שומרים מכוסה במקרר עד לשימוש

הרכבת הקרם שניט:
- שמים מלבן בצק אחד על משטח העבודה ועליו מורחים עם כף מחצית מכמות הקרם, פחות או יותר בשכבה אחידה, ואם אפשר בלי חריגות רציניות מגבולות מלבן הבצק
- מניחים על הקרם עוד מלבן בצק ועליו, שוב מורחים עם הכף את המחצית השנייה של הקרם
- לבסוף מניחים את מלבן הבצק האחרון, מהדקים אך מעט
- שימו לב: עכשיו צריך לעשות פעולה שהדרך היעילה והטובה ביותר להסביר אותה היא "שפכטל" קחו סכין רחבה ופשוט תמרחו בעזרתה את הקרם בדפנות של הקרם-שניט הלוך וחזור עד שהקרם מיושר עם דפנות הבצק, ככה בכל הצדדים
- מכניסים את הקרם שניט בזהירות למקפיא שעה בדיוק, כדי שכל המאפה יקפא, כמעט לגמרי, ויהיה קשה דיו כדי לפרוס אותו בדייקנות, בכלי שהקרם ימעך וייזל מהצדדים
- אחרי שעה מוציאים את הקרם-שניט ופורסים אותו בעדינות לפרוסות ברוחב של כ-7-8 ס"מ, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומתענגים
 

 

בתא התחתון בתנור: מאפה חצילים עם גבינת פרמזן וצנוברים

חמים וטעים
חמים וטעים צילום: מתוך "אהרוני"

מצרכים:
5 ביצים
כוס וחצי חלב
100 גרם חמאה מומסת
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
חצי כוס צנוברים
2 כפות טימין
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
2 כוסות קמח תופח
3 כפות ממרח פסטו

לחצילים:
4 כפות שמן זית
8 חצילים קטנים, חצויים לאורכם
מלח
פלפל
חצי כוס פסטו

אופן הכנה:
- מכינים את החצילים: ממליחים ומפלפלים את חצאי החצילים
- שמים במחבת את שמן הזית ומטגנים את החצילים כמה דקות עד שהם מזהיבים
- שמים בקערת המיקסר את הביצים והחלב, טורפים ומוסיפים את החמאה המומסת, שמן הזית, הגבינה ומערבלים דקה
- מוסיפים את התבלינים ולבסוף את הקמח
- מעבירים לתבנית אפיה קפיצית 26
- מניחים את חצאי החצילים על הבצק, מורחים אותם במעט פסטו ואופים בחום של 180 מעלות כחמישים דקות  

 

לוח המרת מידות ומשקל >>  

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה גבינות וסהרונים במילוי שוקולד >>

עוגת שושנים ושוקולד ומאפה אנטיפסטי >>

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.