מתכון לפאי לימון מענג

 
מנה קיצית משגעת עם חמיצות מרעננת
מנה קיצית משגעת עם חמיצות מרעננת צילום: לבנת דרייליך
 
עודכן 22:28 02/08/2010

קינוח קייצי משגע עם בצק פריך, מילוי לימוני מרענן וציפוי של מרנג מתקתק שנמס בפה

 
 
 
 
 

חומרים לבצק פריך :

300 גרם קמח

300 גרם חמאה (מחמאה)

1 ביצה

3 כפות סוכר

5 כפות מים קרים

 

אופן הכנה:

- מעבדים במג'מיקס חמאה, קמח, ביצה וסוכר עד שנוצר כדור בצק.

- עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעה במקרר. מרדדים לתבנית פאי ואופים ב-180 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבה ומקררים.

 

חומרים למילוי:

5 חלמונים

5 כפות סוכר

400 מ"ל חלב קוקוס

גרידת לימון (מלימון אחד)

מיץ לימון מ- 2 לימונים

3 כפות קורנפלור

 

אופן הכנה:

- טורפים את כל המסה בבן מרי חם עד הסמכה (המסה הומוגנית) ומקררים לפחות שעתיים.

- יוצקים לתחתית הפאי האפויה.

 

ציפוי מרנג:

5 חלבונים

5 כפות סוכר

 

- טורפים את החלבונים והסוכר למסה יציבה ומכניסים לשק זילוף.

- מזלפים טיפות מעל מסת החלמונים ואופים ב 140 מעלות עד שהמרנג מתקשה, בערך 20 דקות ומקררים.

 

המתכון באדיבות שף מסעדת ורד הגליל - דרור דוב.

 

מחפשים עוד מתכונים לקינוחי קיץ? נסו את אלה:

קינוחי פירות לקיץ

מתכון לטארט דובדבנים

מתכון לעוגת טירמיסו

מתכון לטארט אגסים ושוקולד

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.