טיפים שיעזרו לשמור על המטבח לאורך שנים

 
תחזוקה שוטפת חוסכת כסף
תחזוקה שוטפת חוסכת כסף צילום: מתוך האתר הרשמי
 
עודכן 06:02 04/08/2010

כיצד מטפלים במשטחי נירוסטה? איך מתמודדים נכון עם משטחי השיש, גרנית ואבן סינטטית ומה עושים עם המשטחים המבריקים כדוגמת פורמייקה? הכל במדריך שלכם

 
 
 
 
 

רכישת מטבח כרוכה בהוצאה כספית נכבדת ולכן ראוי לשמור עליו לאורך שנים. להלן מספר כללים שיעזרו לכם להתנהל בצורה שתאריך את חייו של המטבח ותשמור על מראהו הנקי והחדש לתקופה ארוכה ככל האפשר.

 

טיפול במשטחי נירוסטה


כמעט בכל מטבח קיימים היום חלקים המורכבים מנירוסטה. חלקים אלו מאופיינים בעמידות אין קץ וטיפול בהם יאפשר מראה חדש ומבריק לאורך זמן רב. על מנת לקיים הבטחה זו עליכם להשתמש בחומרי ניקוי והברקה שמצויים ברשתות השיווק. את הניקוי יש לבצע אחת לשבוע ולהשתמש במטלית עדינה.


אין להשתמש בצמר פלדה או בתחליפיו שייעודם הוא שיוף שכבות עדינות של לכלוך. ניקוי באופן הזה יגרום לברק של המשטח להתפוגג. כמו כן, חובה להיזהר מהשארת מלח על המשטח דבר היכול לגרום לפגיעה בלתי הפיכה במשטח.

 

שמירה על משטחים מבריקים במטבח

מטלית לחה ומעט מים יספיקו
מטלית לחה ומעט מים יספיקו צילום: מתוך האתר הרישמי

במטבחים רבים מצויים המשטחים המבריקים - פורמייקות למיניהן, עצים מוברקים או כל משטח אחר שמכוסה בחומר מבריק. חשוב במיוחד לטפל במשטחים אלו ולהגן עליהם בתקופת החיים הראשונה של המטבח שמשכה הוא כ- 6 חודשים. בתקופה זו החומרים הפנימיים וההברקות החיצוניות עדיין מתקשחות והופכות להרמוניות. רצוי לנקות את המשטחים עם מטלית לחה בלבד, במקרה של לכלוכים קשים יותר ניתן להשתמש בחומרי ניקוי עדינים שיעזרו להסיר את הלכלוך.

 

במקרה שיש צורך בהברשה של לכלוך, יש להשתמש במברשת ניילון עדינה ככל האפשר בכדי למנוע שריטות של המשטח. אין להשתמש בחומרים אגרסיביים שמיועדים לטיפול במשטחים או חומרי פוליש והלבנה למיניהם, חומרים אלו עלולים להשאיר כתמים בשטח הטיפול.

הטיפול בעץ


המטבח הוא מקום בו אנו מבלים חלק ניכר מהזמן שלנו, אנו מבשלים בו ואוכלים בו את ארוחותינו, היות וכך הדבר, העץ שבמטבח חשוף באופן קבוע לרטיבות, שמנוניות ודברים נוספים הנובעים מפעולות אלו או ממגע יד אדם. בבואנו לנקות מטבח העשוי מעץ, יש לעשות זאת בצורה זהירה שתשמר את המראה העדין של חומר העץ. יש לטפל במטבח העץ בעזרת מטלית לחה הספוגה במעט מים או בחומר מיוחד לניקוי עץ. בשום מצב אין להשתמש באלכוהול או במסירי כתמים למיניהם. כמו כן, רצוי מאוד לנקות את העץ בכיוון הסיבים ולא נגדם. בצורה כזו יישמר מראהו החי והנושם של העץ לתקופה אורכה ומקסימאלית ותוכלו ליהנות ממטבח מרשים לשנים ארוכות.

 

הכתבה באדיבות חיים סמרי, מנכ"ל רשת מטבחי הדקל.

 

מדהים! כיריים שעובדות רק שמניחים עליהן סיר >>

בואו לצפות במקרר טריפל הענקי >>

סידור נכון של ארונות המטבח >>

המדריך לעיצוב מטבח חדש >>

מה חשוב לדעת לפני שקונים מקרר?

איך מתכננים את המטבח המושלם?

בואו לגלות סודות נוספים מבית סמסונג >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.