מתכון לעוף ברוטב יין ולימון

 
מומלץ להוסיף תפוחי אדמה ורוזמרין לצד העוף
מומלץ להוסיף תפוחי אדמה ורוזמרין לצד העוף צילום: יח"צ
 
עודכן 10:16 04/08/2010

משרים את העוף במרינדה של יין לבן, לימון, עשבי תיבול ופירורי לחם לקבלת אקסטרה פריכות ומקבלים עוף שחום ברוטב קטיפתי שנהדר לאכול לצד תפוחי אדמה בתנור

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 כרעיים

1 כוס לימון

1 כוס יין לבן יבש

1 בצל

מלח

פלפל

שום

פטרוזיליה

פרורי לחם

1/2 כוס שמן זית 'עץ הזית'

 

אופן הכנה:

1. מנקים את העופות מהעור.

2. מכינים מרינדה מלימון, יין ושמן זית. חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומוסיפים למרינדה. מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה דק (לא חובה), מלח, פלפל ושום לפי הטעם.

3. מכניסים את העופות למרינדה ומשרים למינימום שעה (אפשר גם למשך הלילה).

4. עוטפים את העופות בפרורי לחם ומניחים בתבנית פיירקס.

5. שופכים את הרוטב שנשאר על העופות ומכיניסים לתנור לשעה וחצי שעתיים חבום בינוני עד שהצבע נעשה שחום.

 

המתכון באדיבות "עץ הזית".

 

כללים פשוטים לבחירת שמן זית

למה כדאי לצרוך שמן זית

יש לכם מתכון על בסיס שמן זית? שלחו לנו ואולי תזכו בפרס

 

בואו להכין שלל מתכונים נהדרים:

נודלס מוקפץ עם ירקות

ירקות מאודים בשמן זית

סלט עגבניות עם בצל סגול

טפנד זיתים

סלסת פלפלים חמה

ארטישוק מוקפץ עם שמן זית

רוטב אלי אוליו

 
עוד כתבות במדור מתכון לבריאות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.