מתכון לשוק טלה במילוי עשבי תיבול

 
ארוחת צהריים מיוחדת
ארוחת צהריים מיוחדת צילום: ערוץ 10
 
עודכן 18:17 06/08/2010

מנה עיקרית מרשימה וטעימה - שוק טלה במילוי עשבי תיבול ארומטיים בליווי שעועית עם ארטישוק

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 שוק טלה ללא העצם

שמן זית

3 כפות רוזמרין

3 כפות תימין

2 גבעולי מרווה

5 שיני שום מעוכות

מלח גס

פלפל גרוס

 

ראש שום חצוי לרוחב

12 בצלי קטנים קלופים

 

אופן הכנה:

- מערבבים חצי כוס שמן זית עם העשבים. מורחים בנדיבות את פנים השוק בתערובת, ממליחים, מפלפלים ומניחים את שיני השום המעוך במרכז הנתח.

- קושרים לגליל מהודק. מורחים את הגליל ביתרת שמן הזית המתובל, ממליחים ומפלפלים.

- משחימים בתבנית צליה את השוק, סביב סביב עד שהיא שחומה. מוסיפים את הבצלים השלמים וראש השום חצוי וצולים ביחד עם הבשר.

- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה בחום של 140 מעלות.

- מוציאים, ממתינים מעט ופורסים את הנתח.

 


תוספת: שעועית עם ארטישוק

 

מצרכים:

1 שקית שעועית לבנה קפואה

5 לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים

3 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

5 עלי מרווה

1 כף רוזמרין

1 קופסה עגבניות מרוסקות

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

- שמים את השמן בסיר ומטגנים בו את המרווה, רוזמרין והשום.

- מוסיפים את לבבות הארטישוק וממשיכים לטגן כשתי דקות.

- מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל ומבשלים עד לרתיחה.

- מוסיפים את השעועית, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה כ-45 דקות.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר לארוחת צהריים? נסו את אלה:

מתכון לפלפלים ממולאים

מתכון לכבדי עוף עם פירה

מתכון לתבשיל שוקי עוף ברוטב מתקתק

מתכון לסלט עוף עם רצועות כרוב

 
עוד כתבות במדור אהרוני בשישי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.