קוראסון חמאה ושוקולד

 
בתא העליון: קלצונה קישואים ובתחתון: קוראסון שוקולד וחמאה
בתא העליון: קלצונה קישואים ובתחתון: קוראסון שוקולד וחמאה צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 09:27 08/08/2010

פותחים את הבוקר עם קוראסון חמאה ושוקולד פריך ואוורירי, וגם - מתכוננים לצהריים עם קלצונה קישואים

 
 
 
 
 
ככה פותחים את הבוקר
ככה פותחים את הבוקר צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
קילו קמח לבן
קורט גרם מלח
200 גרם סוכר
60 גרם שמרים לחים (טריים)
250 חמאה רכה
480 מ"ל חלב
250 גרם חמאה (לקיפולים)

אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר עם וו לישה כ- 10 דקות, 6 דקות מהירות נמוכה 4 דקות מהירות בינונית (שימו לב שהמלח והסוכר לא יבואו במגע אחד עם השני במהלך הלישה הראשוני)
- לשים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון נצמד
- מניחים את הבצק במקפיא לשעה ולאחר מכן מוציאים ומניחים בחוץ עד להפשרה חלקית
- מרדדים את הבצק לריבוע, מניחים את החמאה במרכז ומקפלים את הבצק סביב החמאה
- מרדדים את הבצק כשהחמאה בתוכו כשכל פעם מקפלים את הבצק פנימה כמו דפי ספר
- שומרים את הבצק במקרר
- מכינים את הקוראסון:
- מרדדים לעובי של 4 מ"מ בגודל של 14 ס"מ על 8 ס"מ
- מניחים באמצע אצבעות שוקולד, מגלגלים ומברישים בביצה
- מתפיחים במשך 30-40 דקות ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות בן 15-20 דקות

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

 

בתא התחתון: קלצונה קישואים

נראה כמו בורקס, טעים כמו פיצה
נראה כמו בורקס, טעים כמו פיצה צילום: אהרוני, ערוץ 10

2 כדורי בצק פיצה
2 קישואים חתוכים לקוביות
4 לבבות ארטישוק קפואים חתוכים לרבעים
8 זיתי קלמטה פרוסים
5 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
1 כף עלי טימין
4 אנשובי
מלח פלפל
גבינת פרמזן מגורדת גס

אופן ההכנה:

- מטגנים בשמן זית את הטימין, הקישואים, שום, אנשובי וארטישוק ומקררים מעט
- מרדדים את הבצק ומפזרים מעל את התערובת וגבינת הפרמזן (על מחצית מהעיגול) ומטפטפים מעט שמן זית
- מרטיבים את שולי הבצק במים ומקפלים את הבצק על התערובת
- אופים על אבן פיצות בתנור על החום הכי גבוה כשבע דקות

>>בצק פיצה בסיסי< />

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

פיצה עגבניות וגבינת מוצרלה >>

מתכון לקרם שניט >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.