מאפה אנטי פסטי

 
בתא העליון: בריוש אנטיפסטי, ובתחתון: עוגיות שקדים ותפוז
בתא העליון: בריוש אנטיפסטי, ובתחתון: עוגיות שקדים ותפוז צילום: יח"צ
 
עודכן 09:06 09/08/2010

בריוש במילוי פלפלים קלויים, גבינת קשקבל, בולגרית ועזים. וגם, ליד הקפה - עוגיות שקדים ותפוז

 
 
 
 
 
טעים כמו שזה נראה
טעים כמו שזה נראה צילום: יח"צ

מרכיבים:

תבנית "אנגליש קייק" מרופדת בנייר אפייה בגודל 25 סמ' על 8 סמ'.

 

הבצק:

175 גרם קמח (1 + 1/4 כוס)

85 גרם חמאה

2 כפות סוכר

1 קורט מלח

10 גרם שמרים לחים

1 כפית חלב

1 + 1/2 ביצים

 

מילוי:

3 פלפלים קלויים (צהובים ואדומים)

1 כפית ממרח פסטו

60 גרם גבינה בולגרית מפוררת

60 גרם גבינת קשקבל

45 גרם גבינת עיזים

 

לציפוי:

1/2 ביצה

30 גרם גבינה בולגרית מפוררת

30 גרם גבינת קשקבל

 

אופן ההכנה:

1.מערבלים את כל מרכיבי הבצק יחד במערבל מזון במהירות נמוכה כ-5 דק', ומעבירים למהירות בינונית ל -8 דק' נוספות. מכסים בניילון ומעבירים למקרר ל-4 שעות.

2.מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30 סמ' על 15 סמ', מורחים את הפסטו באופן שווה על הבצק ומפזרים מעל את הפלפלים והגבינות.

3.מגלגלים את הבצק מצדו הצר, עם כל התוספות, לקבלת גליל שנק באורך 15 סמ'. חותכים ל-3 חלקים שווים ומניחים את שלושת החלקים בתבנית, כשצורת השנק (הפרחים) כלפי מעלה.

4.עוטפים בניילון רחב (שאינו נוגע בבצק) ומניחים בצד לצורך התפחה עד להכפלת גודל השנק (כשעתיים).

5.מצפים בביצה ומפזרים את מרכיבי הציפוי (פרורי בולגרית וקשקבל) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-30 דק', עד לקבלת צבע חום זהוב (גם בתחתית). מצננים מעט ומגישים.

 

המתכון באדיבות רשת "רולדין".

 

לא בטוחים כמה זה 60 גרם גבינה? בואו לבדוק >>

 

בתא התחתון בתנור: עוגיות שקדים ותפוז

ככה שותים קפה
ככה שותים קפה צילום: יח"צ

45 עוגיות | חיתוך העוגיות בעזרת גלגלת פיצה הוא פטנט מצוין לעבודה קלה ומדויקת יותר

מצרכים לבצק:
150 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
1 חלמון + 1 כף מים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)

מצרכים לציפוי:
1 חלבון
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז

אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה עם אבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, מוסיפים חלמון ומים, תמצית וניל וקליפת תפוז ומערבלים כ-1/2 דקה, מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת בצק פירורי. משלימים את העיבוד על משטח עבודה.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מכינים את העוגיות: מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית, מברישים את הבצק בחלבון ומפזרים מעל שקדים.
5. מערבבים סוכר וקליפת תפוז בקערית ומפזרים על השקדים.
6. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
7. מוציאים מהתנור ומיד חותכים לקוביות בגודל 3"4 ס"מ. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.

גיוון:
אין לכם תפוז? מחליפים את קליפת התפוז בקליפה מגוררת מלימון אחד.

טיפים:

  • לאפייה מדויקת חשוב לרדד את הבצק בעובי שווה.
  • חותכים את העוגיות מיד כשהן יוצאות מהתנור בעזרת גלגלת פיצה, חיתוך העוגיות כשהן קרות ישבור את הבצק.

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

פיצה עגבניות וגבינת מוצרלה >>

מתכון לקרם שניט >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.