מתכון למוסקה עם ניחוח של בית

 
בתא העליון בתנור: מוסקה, ובתחתון: סופלה שוקולד
בתא העליון בתנור: מוסקה, ובתחתון: סופלה שוקולד צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 07:49 10/08/2010

שכבות של חצילים במילוי בשר בקר ורוטב עגבניות, וגם מתכון לסופלה שוקולד ממכר במיוחד

 
 
 
 
 
עם ניחוחות בזיליקום
עם ניחוחות בזיליקום צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:

 

4 חצילים
שמן זית לטיגון
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
4 עלי מרווה קצוצים
6 כפות שמן זית
1 ק"ג בשר בקר טרי, טחון
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קלופות
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור טחון טרי
10 עלי בזיליקום קרועים ביד
4 עגבניות קלופות, קצוצות
3\1 כוס צנוברים

אופן ההכנה:

- פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של קצת פחות מסנטימטר
- ממליחים ומפלפלים
- מורחים את החצילים בשמן זית בשני הצדדים
- שמים בתבנית התנור ואופים בחום של 170 מעלות עד שהחצילים רכים
- מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו כחמש דקות תוך כדי ערבוב את השום, הבצל ועלי המרווה
- מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר שחום ומפורר לגמרי
- מוסיפים את העגבניות, הצנוברים, מלח ופלפל וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שתערובת הבשר מסמיכה. מקררים מעט
- שמים את כל החומרים, מלבד עלי הבזיליקום, במעבד מזון ומרסקים לתערובת חלקה
- מערבבים את עלי הבזיליקום הקרועים לרוטב
- מרפדים תחתית של תבנית מלבנית חסינת חום בפרוסות החציל
- מניחים על החצילים מחצית מכמות הבשר בשכבה אחידה. על הבשר מניחים עוד שכבה של פרוסות חצילים
- יוצקים מעט מהרוטב על החצילים, מניחים את המחצית השנייה של הבשר ומכסים בשכבה אחרונה של פרוסות חצילים
- יוצקים מעל הכל את שאר הרוטב ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כשעה ורבע.

 

בתא התחתון בתנור: סופלה שוקולד עם בננות וקראמל

זהירות, זה ממכר
זהירות, זה ממכר צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
5 ביצים מופרדות
2 כוסות חלב
2 כפיות תמצית וניל
4\3 כוס סוכר
3 כפות קמח גדושות
2 כפות קקאו משובח
4 בננות פרוסות לפרוסות עבות
3 כפות סוכר חום
3 כפות רום
כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
- שמים במחבת את הרום, תמצית הוניל והסוכר ומצרפים את הבננות
- מחלקים את הבננות לארבע כוסות או קעריות חסינות חום, כך שהבננות ימלאו אותן כדי שליש מגובהן
- ממיסים את השוקולד בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מביאים את החלב לרתיחה
- מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר. מעבירים לקערה גדולה
- מקציפים את החלמונים עם הסוכר בקערת המיקסר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים אליה את הקמח והקקאו ומערבבים עוד דקה
- מוסיפים את החלב החם לתערובת החלמונים, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב בכף עץ כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לתערובת אחידה
- מקפלים בזהירות את הקצף לתוך תערובת השוקולד
- יוצקים את התערובת לארבעת הכוסות מעל לבננות ואופים בתנור שחומם מראש, 25-30 דקות (הסופלה צריך להיות יציב אך רך)
- מפרזים מעל אבקת קקאו ומגישים.

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

פיצה עגבניות וגבינת מוצרלה >>

מתכון לקרם שניט >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.