מתכון ללחמניות שוקולד פריכות

 
בתא אחד בתנור: לחמניות שוקולד, ובתא השני: קנלוני במילוי גבינות ותרד
בתא אחד בתנור: לחמניות שוקולד, ובתא השני: קנלוני במילוי גבינות ותרד צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 06:39 11/08/2010

הכינו עצמכם לחוויה מענגת במיוחד - לחמניות שוקולד שישאירו טעם של עוד וגם - קנלוני במילוי תרד

 
 
 
 
 

מצרכים ל-20 לחמניות:

חכו לניחוחות
חכו לניחוחות צילום: אהרוני, ערוץ 10

500 גר' קמח חיטה לבן מנופה (כ - 3 כוסות)
20 גר' שמרים לחים טריים
40 גר' חמאה (5 כפות)
250 גר' מים (1/5 1 כוסות)
10 גר' מלח ( 1/2 כף)
50 גר' סוכר חום בהיר (4 כפות)
170 גר' שוקולד מריר קצוץ גס (רצוי מסוג מעולה)
1 יחידה ביצה טרופה למריחה וזיגוג  

 

כלים:

מיקסר או מעבד מזון עם וו לישה ( ואפשר גם ללא, ואז מתלכלכים מעט יותר)
משקל או כוס מדידה
מטרפה ידנית או מזלג
תנור, 2 מגשי אפייה, 2 ניירות אפייה
מברשת למריחת הביצה
סכין קטנה משוננת  

 

אופן ההכנה:

1. שוקלים ומודדים את כל החומרים.
2. שמים בקערה קטנה את המלח והסוכר, יוצקים מעליהם 1/5 כוס מים, ומניחים ל 5- 10 דקות עד שרוב המלח והסוכר מתמוססים.
3. מניחים את השמרים בקערת המיקסר ויוצקים עליהם כ-1/5 כוס מים. מערבבים קלות בעזרת מטרפה.
4. יוצקים את שארית המים לקערת המיקסר ואח"כ את הקמח המנופה.
5. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, ומיד בתחילת הלישה מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן.
6. לשים את הבצק סה"כ כ -5 דקות במהירות נמוכה, ו -7 דקות במהירת גבוהה לקבלת בצק רך וגמיש.
7. חוזרים למהירות נמוכה ומוסיפים את כל השוקולד הקצוץ עד שהוא מתערבב באופן אחיד.
8. מוציאים מקערת המיקסר ומעבירים למשטח מקומח יוצרים כדור ומניחים מכוסה במגבת כ- 25 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את ניפחו.
9. מחלקים את הבצק ל 20 יחידות שוות (50 גר') ומכדררים ללחמניות קטנות ועגולות אותן מניחים
במרווח על 2 מגשי האפייה עם הנייר
10. מכסים במגבת המטבח את הלחמניות, ומניחים ל - 40 דקות.
11. מחממים את התנור ל - 180 מעלות, מורחים בביצה טרופה. חורצים בעזרת הסכין 2 חריצים לא עמוקים במיוחד ואופים כ 15 דקות.  

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

 

בתא התחתון בתנור: קנלוני במילוי תרד וגבינות

איח אפשר לעמוד בפיתוי
איח אפשר לעמוד בפיתוי צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים:
דפי לזניה/קנלוני

למילוי:
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום פרוסות
1 ק"ג תרד טורקי קצוץ
500 גרם ריקוטה
¾ כוס גבינת פרמזן
מוסקט
מלח
פלפל
5 כפות שמן זית
חצי כוס צנוברים

לבשאמל:
60 גרם חמאה
1 בצל קצוץ דק
3 כפות קמח
4 כוסות חלב
מלח
פלפל
חצי כפית מוסקט
4\3 כוס פרמזן או אמנטל

אופן הכנה:
- שמים את השמן במחבת וכשהוא חם מטגנים בו את השום והבצל כשתי דקות
- מוסיפים את התרד, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מבשלים דקה ומקררים לגמרי. סוחטים מקררים וקוצצים
- מערבבים את התרד עם הריקוטה והצנוברים, ממליחים ומפלפלים
- ממלאים את הקנלוני בתערובת ומניחים בשתי שכבות בתבנית מלבנית

מכינים את הבשאמל:
- שמים את החמאה בסיר וכשהיא חמה מכניסים אליה את הקמח והבצל לטיגון של שתי דקות
- מוסיפים את החלב, מלח, פלפל ומוסקט ומבשלים תוך ערבוב עד להסמכה
- מכבים את האש ומערבבים פנימה את הגבינה
- יוצקים את הבשאמל לתבנית ויוצקים עוד מעט מהגבינה
- אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

פיצה עגבניות וגבינת מוצרלה >>

מתכון לקרם שניט >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.