מתכון לגלילות חצילים במילוי בשר

 
ארוחה שלמה בסיר אחד
ארוחה שלמה בסיר אחד צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 12:34 11/08/2010

פרוסות חצילים מטוגנות במילוי בשר מתובל ורוטב עגבניות עשיר

 
 
 
 
 

גלילות חצילים מוכרות בקרב יוצאי הבלקנים. בגירסה המוצעת אני טובלת את החצילים בביצה וכך החצילים סופגים הרבה פחות שמן, תוכלו לראות זאת בעצמכם כאשר תטבלו תחילה בביצה ותבחינו כי בהמשך כמעט ולא תצטרכו להוסיף שמן. כמעט ככלל, כל תבשיל חצילים שיש לטגן בשמן עמוק ,אני טובלת בביצה ויוצקת שכבה דקה של שמן למחבת. האמינו לי שהטעם אינו נגרע.


יודעים איך בוחרים חציל ראוי? שימו לב שהחציל יהא קל, כך תבטיחו שיהיו מעט גרעינים ופחות מרירות. אופציה לגלילות חלביות: השתמשו במילוי בתערובת גבינות מלוחות: בולגרית, פטה וכדומה והוסיפו להן כף פסטו. המנה בהחלט מתאימה לארוחה חגיגית, לשבת ולחג והכמות שבמתכון מתאימה ל 6-5 מנות. תוכלו כמובן להעלות את הכמויות לפי מספר הסועדים וכדאי שתעשו זאת, מניסיון. 

 
יוצרים קציצות קטנות ומאורכות
יוצרים קציצות קטנות ומאורכות צילום: חיה אילונה דר

מצרכים:
2 חצילים
מלח גס לפיזור על החצילים
2-3 ביצים
מעט שמן קנולה לטיגון
500 גרם בשר בקר ועוף טחונים
1 בצל קטן קצוץ
1 תפוח אדמה קטן מגורר
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
תבלין ראס אל חנות
3 כפות פירורי לחם
1/3 כוס צנובר מיני קלוי או שקדים מוזהבים


לרוטב:
קופסת עגבניות קצוצות (260 גרם)

2 כפות גדושות רסק עגבניות
4 שיני שום קצוצות
2 פרוסות לימון כבוש
מלח

פלפל

פפריקה אדומה

בהרט
מעט שמן זית
מים
 
אופן הכנה:
- פורסים את החצילים לארכם (דק), זורים מלח ומשהים עד להמשך הכנת המתכון.
- להכנת הקציצות: מערבבים בשר, ביצה, תבלינים, בצל, תפוח אדמה ופירורי לחם.
- יוצרים קציצות קטנות מאורכות ומטגנים עם מעט שמן עד הזהבה. רצוי במחבת קרמית.
- מוציאים ומניחים בצלחת גדולה מרופדת בנייר סופג.
- שוטפים את החצילים מהמלח וסוחטים את הנוזלים.
- טובלים כל חציל בביצה ומטגנים במעט שמן. כשמזהיב מעט מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- ניגשים למלאכת הגילגול: בקצה פרוסת חציל מניחים קציצה קטנה ומגלגלים את החציל.
- בסיר שטוח רחב מניחים את חומרי הרוטב ומרתיחים. מסדרים את הגלילות בתוך הרוטב, מוסיפים מים בגובה התבשיל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- בעת ההגשה מפזרים מעל את הצנוברים או השקדים.

 
כל הדרך אל הארוחה המושלמת
כל הדרך אל הארוחה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 

מתכון לקיש כרובית

מתכון לפלפלים ממולאים

מתכון לטארט דובדבנים

רוצים להתענג על עוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.