מסיבת יום הולדת מהאגדות

 
עודכן 08:04 12/08/2010

איך גורמים למסיבת יום הולדת להפוך לכזו שתזכר לפחות עד השנה הבאה? שלל מתכונים ורעיונות לפנטזיה מתוקה

 
 
 
 
 

מיכל מוזס, אמא במשרה מלאה: "אין יום שעובר בלי שהילדים יזכירו את יום ההולדת שלהם. גם אם הוא יחול רק בעוד 10 חודשים. כל צעצוע, עוגה או מסיבה של ילד אחר הם הזדמנות לעדכן אותי כיצד נראית החגיגה המושלמת, או לחילופין איזה לקח אני אמורה ללמוד כאן. הפרטים משתנים לעיתים תכופות אך המסר ברור: הם רוצים פנטזיה. ומה הכי טעים להם? אדום. ובהרחבה: ההבדל בין שולחן ממתקים סטנדרטי לפנטזיה האולטימטיבית נמדד בפיגמנט - צבע אחיד ובלי מרקמים מחשידים באוכל בבקשה.


"אז איך בונים מזנון שידברו עליו בהפסקה ויזכרו לפחות עד השנה הבאה? כינסתי את טליה אסיף, סטייליסטית במגזין "על השולחן", ואת איוונה ניצן, חברה ומעצבת רב-תחומית, ויצאנו לדרך. ההשראה הוויזואלית היתה טפט רטרו עם עיגולים בגווני סגול וורוד וסביבו ליקטנו קולקציית מאפים, ממתקים ומשקאות תואמים. השלמנו את התמונה עם ממתקים קנויים. העיקר שיהיה יפה, כלומר טעים."

 

 
פנטזיה סגולה ללא טיפת צבע מאכל
פנטזיה סגולה ללא טיפת צבע מאכל צילום : דן לב | סגנון: טליה אסיף
 

קאפקייקס אוכמניות

סגלגלות, מתוקות-חמצמצות בזכות האוכמניות וללא טיפת צבע מאכל. הזיגוג המושלם כאן הוא גנאש שוקולד לבן ואוכמניות (מתכון בהמשך).

 

חומרים ל-12 קאפקייקס:
120 גרם חמאה רכה
200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
210 גרם (½1 כוסות) קמח
½1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס רוויון (או חלב או שמנת)
100 גרם אוכמניות (אפשר מהקפאה, מופשרות)
למלית ולציפוי:
1 כמות זיגוג גנאש שוקולד לבן ואוכמניות (מתכון בהמשך)
מטבעות שוקולד לבן מעוטרים ברויאל אייסינג (לא חובה)

 

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הקאפקייקס: מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך כדי ערבול. 
- מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר יחד עם רוויון לסירוגין ומערבלים רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד. מוסיפים אוכמניות ומערבבים קלות. 
- יוצקים לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר.
- אופים כ-15 דקות עד שהעוגות תפוחות ויציבות. מצננים לפני שממלאים.
ממלאים, מצפים ומקשטים: מעבירים את הזיגוג לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק. נועצים את הצנתר בתוך הבסיס של כל קאפקייק ולוחצים קלות, כדי שהזיגוג יגיע גם למרכז העוגה (כתוצאה מכך העוגה תופחת מעט). מזלפים את הזיגוג מהשוליים כלפי המרכז ליצירת שבלול. אם רוצים, נועצים בקרם גם מטבעות שוקולד לבן מעוטרים ברויאל אייסינג.

 

זיגוג גנאש שוקולד לבן ואוכמניות

מקציפים את הגנאש עם חמאה ואבקת סוכר, כדי שיחזיק מעמד על המזנון.

 

חומרים ל-15-12 קאפקייקס:
180 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם אוכמניות מהקפאה

 

אופן הכנה:

- שמים שוקולד לבן בקערה. מרתיחים שמנת בסיר ויוצקים על השוקולד. משהים דקות אחדות ומערבבים למרקם חלק. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות עד שהגנאש קר (אפשר להקפיא לזירוז התהליך).
- מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר, מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומקציפים עם וו גיטרה 3 דקות לקרם אוורירי. מוסיפים אוכמניות ומערבלים עוד כדקה עד שמתערבב בצורה אחידה בזיגוג.

לפי אותה שיטה מכינים:
זיגוג גנאש שוקולד לבן ופטל: במקום אוכמניות מוסיפים 50 גרם פטל מהקפאה. הפטל מאזן את מתיקות השוקולד ונותן גוון ורוד טבעי.

 

 
ההברקה של המסיבה - קייק פופס
ההברקה של המסיבה - קייק פופס צילום : דן לב | סגנון: טליה אסיף
 

קייק פופס

עוגות קטנות על מקל מבית היוצר של Angie Dudley, שכותבת את הבלוג המקסים bakerella. הקייק פופס עשויות מתערובת של עוגה בחושה עם "אייסינג" של גבינת שמנת, שמסייע בעיצוב העוגות. אנחנו בחרנו בעוגת גזר, שהחיבור שלה לגבינת שמנת טבעי ונכון בעינינו, אבל אפשר להשתמש בכל עוגה בחושה אחרת. מגלגלים, משפדים על מקל ומקפיאים. אחר כך מצפים בשוקולד לבן ומעטרים בסוכריות. להכנת המתכון צריך להצטייד במקלות של סוכריות על מקל (להשיג בחנויות מתמחות) ובקלקר (לנעוץ בו את הקייק פופס עד שהם מתייצבים). לפרטים וגיוונים נוספים היכנסו לבלוג.

 

חומרים ל-25 קייק פופס:
1 עוגת גזר או עוגה בחושה אחרת בתבנית אינגליש קייק
1 כוס אייסינג גבינת שמנת (מתכון בהמשך)
350 גרם שוקולד לבן קצוץ
1 כף שמן
סוכריות לקישוט

 

אופן הכנה:

- שמים עוגת גזר (או עוגה בחושה אחרת) במעבד מזון וטוחנים למרקם של פירורים דקים. מעבירים לקערת ערבוב.
- מוסיפים זיגוג אייסינג גבינת שמנת ומערבבים בגב של כף לתערובת דחוסה ולחה.
- מגלגלים לכדורים בקוטר ½3 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (כדי למנוע מהם להידבק - אין אפייה בהמשך). מעבירים למקפיא לרבע שעה עד שמתמצקים.
- נועצים בכדורים מקלות של סוכריות.
- ממיסים שוקולד לבן עם שמן בקערה על ביין מארי. טובלים את הכדורים בשוקולד ומייד מעטרים בסוכריות. נועצים את המקלות בקלקר עד להתייצבות (באוגוסט כדאי שסביבת העבודה תהיה ממוזגת היטב). שומרים במקרר.

 

אייסינג גבינת שמנת

במקור משתמשים באייסינג הזה לזיגוג קאפקייקס, אבל בקייק פופס הוא משמש כדבק לתערובת העוגה, כך שאפשר יהיה ליצור ממנה כדורים יציבים. אנחנו השתמשנו בגבינת שמנת אמריקאית "פילדלפיה" (להשיג בכל רשתות השיווק), שהיא קצת פחות חמוצה מגבינות שמנת מקומיות. את הזיגוג הנותר מקפיאים לפעם הבאה. 

 

חומרים לכ-2 כוסות אייסינג:
1/2 מיכל (125 גרם) גבינת שמנת (מומלץ "פילדלפיה")
60 גרם חמאה רכה
225 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

- מערבלים גבינה וחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-30 שניות לקרם חלק.

- מוסיפים אבקת סוכר ווניל ומערבלים עוד כדקה לקרם בהיר וחלק.

 

 
טובלים בשוקולד ומעטרים בסוכריות
טובלים בשוקולד ומעטרים בסוכריות צילום : דן לב | סגנון: טליה אסיף
 

אייסינג, בצק סוכר וצבעי מאכל

 

רויאל אייסינג
זיגוג קלאסי לעוגות ועוגיות מחלבונים ואבקת סוכר. רויאל אייסינג (בצורת אבקה לערבוב עם מים) נמכר בחנויות המתמחות בקונדיטוריה, אך מחירו מופקע, וממש קל להכין אותו בבית.
אפשר לשחק עם הסמיכות, כדי שתוכלו מחד לצבוע משטחים ומאידך לכתוב בזילוף דק או לקשט (למשל לקישוט מטבעות שוקולד, ראו תצלום בעמ' 79). הרויאל אייסינג מתקשה במגע עם האוויר הפתוח. אם לא משתמשים מייד, שומרים בקופסה סגורה היטב בטמפ' החדר.

 

בצק סוכר
מעין פלסטלינה אכילה. קונים בחנויות המתמחות בקונדיטוריה. לפני השימוש לשים ומרדדים בעזרת אבקת סוכר עד שגמיש וקל לעבודה. אם רוצים לפסל דמויות, כדאי להשתמש בתערובת של אבקת סוכר וקורנפלור לרידוד. מדביקים את הבצק בעזרת ריבה, רויאל אייסינג או ממרח נוטלה. בגמר העיצוב מניחים לייבוש באוויר הפתוח ולא במקרר (הלחות במקרר גורמת לבצק להגיר נוזלים). מאחסנים מכוסה היטב בשקית בתוך קופסה אטומה (כיוון שהוא מתקשה במגע עם האוויר).

 

צבעי מאכל
מומלץ לרכוש צבעי מאכל על בסיס ג'ל (ולא אבקה). המותגים המובילים הם וילטונז, שוגר פלייר ומג'יק קולורז, כשהאחרון נותן את התמורה הטובה ביותר למחיר וגם את מגוון הצבעים הרחב ביותר (כ-30 גוונים). ל"מג'יק קולורז" יש גם סדרה של צבעים על בסיס פיגמנט טבעי.


כדאי לדעת: ההבדלים באיכות המותגים השונים משמעותיים רק כשמנסים להגיע אל הגוונים החזקים, כמו אדום, חום כהה, ירוק כהה ושחור. במצב כזה כדאי ללכת על סדרות ה"אקסטרה", בהן הפיגמנט מרוכז יותר (אחרת אם תוסיפו צבע אדום לבצק לבן תקבלו במקרה הטוב ורוד כהה). משתמשים בכמויות מזעריות - מתחילים עם קמצוץ אבקה על חוד של סכין או קיסם ומוסיפים בהדרגה עד שמגיעים לגוון הרצוי. 

 

מחפשים עוד מתכונים למסיבת יום הולדת? נסו את אלה:

מתכון לנקניק שוקולד

מתכון לטראפלס על מקל

מתכון למיני פנקייקס

איך להכין זר מתוק בשלבים

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.