חלה לשבת

 
בתא העליון בתנור: חלה לשבת, ובתחתון: מאפינס שזיפים
בתא העליון בתנור: חלה לשבת, ובתחתון: מאפינס שזיפים צילום: אהרוני, ערוץ 10
 
עודכן 09:30 12/08/2010

אהרוני מקבל את השבת עם חלה שתפזר ניחוחות מאפה מענגים בכל הבית, וגם - מאפינס שזיפים מתקתק

 
 
 
 
 
ככה מקבלים את השבת
ככה מקבלים את השבת צילום: אהרוני, ערוץ 10

להכנת 3 חלות (או 2 ועוד 8 לחמניות)

מצרכים:
1000 גרם קמח ללחם או קמח רגיל (לנפות) ועוד מעט קמח לעבודה
50 גרם שמן איכותי ( מזולה, חמניות) או חמאה
2 ביצים (לטרוף ולהשאיר 1/2 ביצה למריחה)
500 מ"ל מים מהברז
100 גרם סוכר
25 גרם שמרים
15 גרם מלח
שומשום/פרג/קצח - לציפוי

אופן ההכנה:
- לקערת המיקסר יוצקים את המים וממיסים בהם את השמרים. במידה ומשתמשים בשימרית מערבבים אותה עם הקמח
- מוסיפים את הקמח והביצים ולשים במיקסר במהירות נמוכה
- לאחר חצי דקת לישה מוסיפים את הסוכר המלח והשמן
- ממשיכים ללוש עוד 3 דקות במהירות נמוכה ועוד 4 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש
- מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ולשים ידנית 2-3 דקות
- מוציאים את הבצק מקערת הלישה ויוצרים כדור. מקמחים קלות ומניחים את הבצק כשהוא מכוסה
לתפיחה של 40 דקות
- משטחים את הבצק בעדינות בעזרת היד ליחידה מלבנית ומחלקים ל-3 חלקים שווים (כ 600 גרם יחידה) כל חלק חותכים ל- 3 רצועות שוות
- מעגלים מעט כל רצועה, ומעצבים אותן למעיין סיגר ארוך ( קולעים לצמה)
- מניחים את החלות במגש אפיה ומכסים במגבת מטבח ל30-40 דקות או עד שהחלה תפוחה. בכל מקרה יש לזכור את הכלל: תמיד עדיף מעט פחות מאשר יותר מידי
- מחממים את התנור ל-180 מעלות
- מורחים כל חלה בביצה טרופה עם קורט מלח ומעט מים, ומפזרים מעל ציפוי
- אופים כ- 25 דקות עד לקבלת גוון זהוב
- מצננים על רשת
* בחורף ניתן ואף רצוי, כמו במאפיות מקצועיות, להוסיף 10-20% שמרים על הכמות המצוינת
* ניתן לגוון ולהוסיף לבצק מעט הל טחון, צימוקים או אגוזים

 

בצק שמרים מתוק - המדריך המלא + מתכונים

בצק שמרים מלוח - המדריך המלא + מתכונים
לוח המרת מידות ומשקל

 

מאפינס עם חתיכות פרי בליווי גבינת מסקרפונה:

האורחים ילקקו את האצבעות
האורחים ילקקו את האצבעות צילום: אהרוני, ערוץ 10

מצרכים לשזיפים:
4 שזיפים חתוכים לקוביות גדולות
2 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
2 כפות חמאה מומסת.

למאפינס:
100 גרם חמאה מומסת
כוס סוכר
כפית קינמון
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
מלח
2 ביצים
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק
4\3 כוס חלב

אופן הכנה:
- מערבבים את הקמח, אבקת אפיה ומלח בקערה
- טורפים את הביצים, סוכר, קינמון, וניל וחלב
- טורפים פנימה את החמאה המומסת, מלח וג'ינג'ר מסוכר
- מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים
- מערבבים את השזיפים עם הסוכר, קינמון וחמאה מומסת
- יוצקים לתבניות מאפינס, מפזרים מעל את תערובת השזיפים
- אופים ב-180 מעלות כ-15-20 דקות
- שמים על המאפינס מעט גבינת מסקרפונה ורוטב שזיפים

תוספת: סירופ סוכר בטעם שזיפים

מכניסים למחבת:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
מקל וניל אחד חצוי לאורכו ולרוחבו
שני שזיפים חתוכים לקוביות
מעט מיץ לימון

- מבשלים על להבה גדולה עד שמתקבל סירופ סמיך במרקם של דבש
- אפשר להכין את הסירופ מכל סוגי הפירות

 

רוצים לראות איך ניתן לאפות שני מתכונים באותו הזמן? כנסו וגלו בעצמכם >>

 

מתכונים נוספים:

לחמניות שוקולד >>

מאפה אנטיפסטי >>

קוראסון חמאה ושוקולד >>

עוגת שוקולד עשירה >>

עוגת גבינה ניו יורקית >>

מאפה בצל עם עגבניות צלויות ופחזניות בקצפת >>

מאפה גבינות ומתכון של סופלה שוקולד >>

עוף ממולא אורז ופטריות >> 

פיצה עגבניות וגבינת מוצרלה >>

מתכון לקרם שניט >> 

 
עוד כתבות במדור המטבח של המחר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.