מתכון למפרום

 
לא רק מתפוחי אדמה
לא רק מתפוחי אדמה צילום: יח"צ
 
עודכן 09:38 12/08/2010

המנה הממכרת מהמטבח הטונסאי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון עם רוטב עגבניות עשיר בטעמים

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 תפוח אדמה גדול
1 בטטה גדולה
2 גזרים גדולים
1 שורש סלרי גדול
חצי קילו בשר כבש
נשיקה מלחם לא טרי
2 שורשי פטרוזיליה מגוררים
1 בצל מגורר וסחוט
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי סלרי קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית שטוחה קינמון
1 ביצה

 

לטיגון:
2 ביצים
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס שמן זית עץ הזית

 

אופן הכנה:

1. קולפים את תפוח האדמה, הבטטה, הגזרים ושורש הסלרי, חוצים ופורסים לפרוסות בעובי אצבע.
2. פורסים כל פרוסה באמצע כמעט עד הסוף כך שנוצר כמעט כריך, שמחובר רק בקצה אחד.
3. מכינים תערובת אחידה מיתר החומרים (את הלחם מרטיבים היטב, סוחטים ומגררים).
4. ממלאים את "כריכי" הירק ותפוחי האדמה ומהדקים היטב.
5. טורפים את שתי הביצים ורסק העגבניות.
6. טובלים בהם את המפרום ומטגנים עד להזהבה בשמן די עמוק.
6. מבשלים חצי שעה ברוטב עגבניות ומגישים.

 

המתכון באדיבות "עץ הזית".

 

מחפשים עוד מתכונים לממולאים? נסו את אלה:

מתכון לגלילות חצילים במילוי בשר

מתכון לפלפלים ממולאים ברוטב עגבניות

מתכון לקישואים ממולאים בנוסח בולגרי

מתכון לכרוב ממולא בבשר בקר

מתכון לבצלים ממולאים של אהרוני

 

כללים פשוטים לבחירת שמן זית

יש לכם מתכון על בסיס שמן זית? שלחו לנו ואולי תזכו בפרס

 

 

 
עוד כתבות במדור מתכון לבריאות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.