מתכון לעוגת שוקולד חמה עם גלידה

 
פצצת שוקולד מענגת
פצצת שוקולד מענגת צילום: flickr stu spivack
 
עודכן 15:04 12/08/2010

העוגה הפופולרית ביותר ברפרטואר הקינוחים. נימוחה, קלה להכנה ומתאימה לכל אירוע. רק להוסיף גלידת וניל או פירות טריים ויש לכם קינוח מנצח

 
 
 
 
 

חומרים לתבנית ביתית בקוטר 26 ס"מ:
250 גר' שוקולד מריר
250 גר' חמאה
300 גר' סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
120 גר' קמח


לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר

 

אופן הכנה:
- יש להמיס את השוקולד המריר למשך 2 דקות במיקרוגל. לאחריו יש להמיס את החמאה למשך דקה במיקרוגל וליצוק לקערת השוקולד המומס ולערבב עד קבלת עיסה אחידה. 
- יש להקציף את הביצים, הסוכר והווניל במהירות גבוהה במיקסר במשך 4 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. 
- את השוקולד והחמאה יש לקפל פנימה לתערובת התפוחה של הביצים המוקצפות ולאחר מכן לסנן פנימה את הקמח ולהמשיך בתנועות קיפול בעזרת מרית עד קבלת מירקם אחיד.
- דגשי אפייה: יש לרפד בנייר אפייה את התבנית וליצוק את התערובת לתוכה. יש לאפות בטמפ' 180 מעלות במשך 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- דקורציה וציפוי: יש להמתין שהעוגה תתקרר ולהכניסה למקרר למשך שעה. את הציפוי מכינים באופן הבא: מחממים את השמנת עד כמעט רתיחה (80%) ויוצקים לתוך קערה שבתוכה השוקולד, שבור לקוביות. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה.
- משהים למשך 30 דקות בטמפ' החדר את הציפוי ומשתמשים בו באופן הבא: הופכים את העוגה כך שהחלק הגבוה הופך להיות הבסיס. מניחים אותה ע"ג רשת כשמתחת ישנה תבנית אפייה. בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה בדפנות ובחלקה הגבוה. את שארית הציפוי שבתבנית מחזירים לקערת הציפוי ושומרים במקרר.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לסופלה שוקולד

מתכון לעוגיות אלפחורס

מתכון לטארט דובדבנים

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לאצבעות שוקולד

מתכון לעוגת טירמיסו

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.