המלצה: ביסים - אוכל, אנשים ומה שבינהם

 
אוכל, עיצוב, צילום, משפחה, חברים, כתיבה ופטפוט. הילה קריב
אוכל, עיצוב, צילום, משפחה, חברים, כתיבה ופטפוט. הילה קריב צילום: עצמי
 
עודכן 09:54 14/08/2010

הכירו את הילה, אמא ל-3 ובעלת מטה הקסם מאחורי ביסים - בלוג אוכל שמשלב מתכונים מופלאים עם תמונות מרהיבות ומפתות. וגם: מתכון ממכר לכדורי בשר ברוטב עגבניות

 
 
 
 
 

בכל שבוע נביא לכם המלצה לבלוג אוכל ששווה להכניס לרשימת המועדפים. זה שמספק מתכונים מוצלחים, תמונות מגרות וטקסטים מעוררי תיאבון. מכירים בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

 

אוגוסט 1987. 3 חודשים אחרי שחגגתי 7 (אין צורך לחשב כמה זקנה אני) החליט הדוד האהוב לארוז את חפציו ולעבור לארץ האפשרויות הבלתי מוגבולות. אז, חופש בחו"ל היה בגדר פנטזיה יקרה כך שהפעמים היחידות שהתראינו היו כשהוא קפץ לביקור. שנים אחר כך, עם דרכון מלא בחותמות אני נזכרת בפעם הראשונה שהגשמתי את החלום והגעתי לבקר את הדוד בארץ הג'אנק פוד. מיד כשיצאתי משדה התעופה, נתקלתי באות M שכבר אחרי כמה ימים סימלה עבורי כוח ותשוקה, אוכל מעולה וקנאה בכל מי שגר קרוב למקום שבו אפשר להנות מהשילוב המנצח בין המבורגר, צ'יפס וקולה. רק לראות את רונלד הליצן גרם לי לחייך באופן בלתי מוסבר.

 

 
בראוניז שוקולד מושחתים במיוחד
בראוניז שוקולד מושחתים במיוחד צילום: מתוך הבלוג

1999, למשפחה נכנסת בחורה שלא הרבה אחר כך הופכת להיות הדודה החדשה וזו שבזכותה התווספו למשפחה עוד 2 בני דודים קטנים ומדהימים. הניסיון שלה להתרגל לאוכל האמריקני ולמוצרים המקומיים היה לא פשוט וגרם לכך שכל מוצרי הצריכה בבית היו מתוצרת ישראל. זה הכרחי? תהיתי ביני ובין עצמי. היתכן שרק בישראל יש עגבניות, שוקולד למריחה או נס קפה איכותי? ככה יצא שחיפשתי אחר אתרי אוכל אמריקנים שלא מסתכמים בקאפקייקס צבעוני או המבורגר כפול דאבל צ'יז. בין שלל האתרים מצאתי את ביסים, בלוג אוכל שנכתב אי שם מארה"ב אבל מריח ונראה כמו אוכל ביתי משגע שאין אחד שלא אוהב. הילה, בעלת הבלוג וזו שאחראית למתכונים הנהדרים, הצליחה להוכיח לי אחת ולתמיד שחומרי גלם איכותיים יש בכל מקום, השאלה היא רק מה עושים איתם.

 

אז בין אם אתם גרים דקה משוק הכרמל או שעה מפסל החירות, ביסים הוא בדיוק המקום שתרצו להפגש בו. אני מבטיחה לכם שתרגישו בבית. ועל הדרך, קחו עצה קטנה: נסו את הבראוניז המושחתים הכוללים לא פחות מ- 385 גרם שוקולד (מריר, חלב ולבן) ונזללים במהירות שיא, ותאמינו לי, מדובר מניסיון.

 

קצת על עצמך...

סיימתי את 'שנקר' ועסקתי בעיצוב עד שנסענו לניו-יורק, שם הגשמתי חלום ישן וגדול ולמדתי בישול ב- F.C.I.

 

איך הכל התחיל?

למדתי, אכלתי, בישלתי ועבדתי בשעות מטורפות עד שהגיע הילד השלישי ואז זה פשוט נהיה יותר מדי וכך התחיל הבלוג, כרעיון של עשיה מהבית ושילוב של כל הדברים שבאמת עושים לי טוב: אוכל, עיצוב, צילום, משפחה, חברים, כתיבה ופטפוט. הוא גם נולד מתוך רצון לשתף בחויות מארץ אחרת וקצת מתוך געגועים לארץ. כשהתחלתי לא ידעתי לאן זה יוביל ומה צופנת לי הדרך אבל זה נהיה גדול ואהוב וכעת, חברתי אורית ואני מתרגמות אותו לאנגלית מתוך אמונה ולהט שנצליח גם בעולם הגדול.

 

מאיזה מאכל לא ימאס לך אף פעם?

ירקות ולחמים, מאפים משובחים ושווארמה - מתה על שווארמה!

 

מה לעולם לא תאכלי?

כבר למדתי לעולם לא לומר לעולם לא! בסוף, איכשהו, אני אוכלת, מתרגלת ואוהבת.

 

הפוסט שעשה הכי הרבה באזז?

עוגיות שוקולד מדהימות שיש בהן כף אחת של חמאה, מה שגרם לכולם לתהות שמא יש במתכון טעות.

 

בלוג אוכל אחר שתרצי להמליץ עליו?

כמו גלויה. לטייל, לאכול, לצלם! -  צילומים מדהימים ואהבה אמיתית לאוכל טוב באשר הוא.

 

אחרי כל זה, לא ניתן לכם ללכת מבלי לפנק אתכם במתכון לכדורי בשר ברוטב עגבניות שהולכים נהדר עם פסטה.

 

 
ארוחת צהריים מפנקת שילדים אוהבים במיוחד
ארוחת צהריים מפנקת שילדים אוהבים במיוחד צילום : מתוך הבלוג
 
 

בריצה המטורפת אחר האוכל הבא, המתכון הבא, הניסוי הבא, נשכחים לפעמים מאכלים שעושים טוב בבטן, שהיו פעם אהובים מאד. לא פעם קורה שחברה מספרת לי שהכינה משהו ממתכון שנתתי לה ואני ממצמצת ואומרת 'זה ממני, את בטוחה?'. בקיצור יש כאלו שאני בכלל לא זוכרת וישנם את אלו שאני שמחה לשוב ולהזכר בהם. אחד מהם הוא מתכון ה'מיט בולס' שלי, שנהגתי להכין ה מ ו ן לפני משו כמו 7-8 שנים. מיט בולס הן סוג של קציצות, ברור. אלו הן הקציצות האלו שבאות ברוטב אדום ויושבות על תלולית של פסטה. תקראו לזה קציצות, כדורי בשר או איך שתרצו. ממש לא משנה.

 

בפעם האחרונה שראיתי את מיכל הקטנה, שמם של אלו השתרבב לשיחה. אח"כ חשבתי שיהיה נחמד להזכר בהן וגם נזכרתי במחברת מתכונים שנתתי לה במתנה ביום שעזבה את ניו-יורק ואותי לאנחות. כתבתי 'יש לך עוד את המחברת שהכנתי לך? צריכה משם מתכון'.

 

 

 
לשים היטב עם הידיים לקבלת תערובת אחידה
לשים היטב עם הידיים לקבלת תערובת אחידה צילום : מתוך הבלוג
 
צרים כדורים ומטגנים בשמן החם
צרים כדורים ומטגנים בשמן החם צילום: מתוך הבלוג

יכול להיות שביקשת ממני עכשיו לשלוח לך מתכון של המיט בולס שלך? לא אסרב.  שנים אני מחכה לתת לך כבר מתכון שתוכלי לנסות ולהכין בבית והנה נופלת בחלקי ההזדמנות פז שכזאת. בשר טחון, לחם מושרה במים או שמנת מתוקה- בערך 1/3 מכמות הבשר, בצל קצוץ, שום כתוש, ביצים (כמו שכתבת "אל תשאלי כמה"), פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה- מלאן, בזיליקום, טימין קצוץ או יבש, מלח פלפל, רסק עגבניות - מעט. לערבב הכל יחד. 

 

אם את כמונו, המשקיעניות, אז תוכלי לטגן אותן מעט, אם לא - ישר לרוטב העגבניות שבעמוד הבא: לטגן בצל ושום בשמן זית עם פלפל אדום יבש, להוסיף עגבניות מקופסא, מלח פלפל ומעט סוכר. גם בזיליקום טרי. אחותי, זוהי הזדמנות להודות לך על הפנקסון הזה שמשמש אותי לעיתים תכופות (כי תקעתי פעם בפנים איזה פתק עם מס טלפון שאני זקוקה לו מדי פעם) ברצינות, כל פעם שאני שולפת אותו אני מברכת אותך ומתגעגעת לימים שהייתי אקסקלוסיב במטבח שלך.

 

מיט בולס של ימי ניו-יורק הנושנים

מיט בולס 'אסליים' המכילים כמויות שוות של בקר ועגל. הדבר היחיד שהייתי משנה מן המתכון המקורי שלי הוא נוכחות הבצל ברוטב העגבניות. מעדיפה את שלי בלי אבל ניתן בהחלט להוספה.

 

מצרכים:

1 ק"ג בשר טחון 

3 פרוסות עבות של חלה, ללא הקרום הכהה 

1 בצל בינוני- קצוץ דק

2 שיני שום גדולות- מעוכות

2 ביצים

צרור פטרוזיליה- עלים בלבד

חופן גדושה של עלי בזיליקום

מעט תימין טרי או יבש

מלח ופלפל טרי

1 כפית גדושה של רסק עגבניות

*פירורי לחם (רק במידה צריך)

 

אופן הכנה:

קוצצים היטב את עשבי התיבול. מרטיבים את פרוסות החלה, סוחטים מעט וקוצצים היטב. מעבירים הכל לקערה גדולה, מתבלים ולשים היטב עם הידיים לקבלת תערובת אחידה. * אם התערובת רכה מדי, מוסיפים מעט פרורי לחם. משהים במקרר לחצי שעה. בשלב הזה אני אוהבת לצלות חתיכה קטנה מהתערובת על מחבת קטנה וחמה ולבדוק תיבול. צרים כדורים ומטגנים בשמן החם משני הצדדים.

 

 

 
רוטב עגבניות עשיר עם בזיליקום
רוטב עגבניות עשיר עם בזיליקום צילום : מתוך הבלוג
 

לרוטב:

1/4 כוס שמן-זית

2-3 שיני שום קצוצות

1 כפית גדושה רסק עגבניות

1 קופסאת עגבניות מרוסקות = 800 גר' (אני משתמשת באלו שמגיעות שלמות וקלופות ומרסקת אותן)

עלי בזיליקום טריים

מעט תימין, מלח ופלפל טרי, צ'ילי פלייקס וטיפונת סוכר

 

אופן הכנה:

בסיר רחב מחממים מעט את השמן ומוסיפים את השום המרוסק. מערבבים כמה שניות, עד שהשום מתחיל להפיץ ריח (לא לשרוף או להשחים) ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים ומטגנים עוד כמה שניות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים. מביאים לרתיחה ומכניסים בעדינות את הקציצות. מבשלים מכוסה באופן חלקי כחצי שעה או עד אשר הרוטב מסמיך.

 

 
מביאים לרתיחה ומכניסים בעדינות את הקציצות
מביאים לרתיחה ומכניסים בעדינות את הקציצות צילום : מתוך הבלוג
 

פספסתם את ההמלצות הקודמות שלנו? 

דברים בעלמה - ממטבחה של אשת חיל

אוכל זה טעים - בלוג לממוצעי מטבח

עוגיו.נט - בלוג מתוקים מענג

 

רוצים להמליץ לנו על בלוג אוכל מיוחד? כתבו לנו.

 
עוד כתבות במדור טעים ברשת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.