מתכון לעוגת קרפ שוקולד ואגוזים

 
עוגת קרפ שוקולד ואגוזים - הגרסה הבריאה
עוגת קרפ שוקולד ואגוזים - הגרסה הבריאה צילום: Cancer Help
 
עודכן 07:48 15/08/2010

שכבות של קרפים דקיקים מקמח מלא עם סירופ שוקולד ואגוזים

 
 
 
 
 

גרסה בריאה למתכון צרפתי קלאסי. את השמנת, סוכר, חמאה וקמח לבן החלפתי במרכיבים בריאים המספקים לגוף את הסיבים התזונתיים ואנטיאוקסידנטים החשובים לו. קקאו וקינמון הם מקורות מאוד חשובים של פרואנטוציאנידינים, חומרים הידועים בעיקר בזכות הכוח הנוגד חימצון שלהם.

 

100 גרם קינמון מכיל מעל 8000 מיליגרם מחומרים אלו, 100 גרם אבקת קקאו מכילה מעל 1300 מיליגרם, ולצורך השוואה בחצי כוס יין אדום יש כ-60 מיליגרם. חשוב לציין שקובית שוקולד מריר (יותר מ-70% קקאו) מכילה פי שתיים כמות אנטיאוקסידנטים מאשר כוס יין אדום וכמעט אותה כמות שיש בכוס תה ירוק. שימו לב ששילוב מוצרי חלב עם שוקולד וקקאו מבטל את ההשפעות החיוביות הללו של הקקאו ולכן יש להמנע משוקולד חלב. כמו כל דבר, מומלץ לשמור על איזון ולא לצרוך יותר מידיי קינמון וקקאו.

 

מצרכים לקרפים:

250 גרם קמח מלא

50 גרם קורנפלור

2 כוסות חלב שקדים

30 גרם חמאה מומסת

6 חלבונים

½ כפית תמצית וניל

1 כף רום

2 כפות דבש או נקטר אגבה

 

אופן הכנה:

- הכניסו את כל המרכיבים הרטובים לבלנדר, הוסיפו את המרכיבים היבשים וערבבו כדקה, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. - העבירו לקערה וקררו למשך כשעה במקרר.

- חממו מחבת קרפ או מחבת טפלון שטוחה על חום בינוני. טפטפו מעט שמן קנולה על מגבון נייר ומרחו שכבה דקה על המחבת.

- בעזרת מצקת שפכו כרבע כוס מהבלילה על המחבת החמה. בשלו כחצי דקה והפכו לבישול של 15-20 שניות נוספות.

- הניחו את הקרפים המוכנים על צלחת.

 

מצרכים לסירופ שוקולד ואגוזים:

2/3 כוס קקאו

1 כוס דבש או נקטר אגבה

8 כפות שמן קוקוס מומס

½ כפית אבקת קינמון

1 כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות קטנות

 

אופן הכנה:

- בתוך קערה, ערבבו את כל המרכיבים למעט האגוזים, עד לקבלת סירופ חלק. הוסיפו את האגוזים וערבבו שוב.

 

הרכבת העוגה:

- על צלחת הגשה הניחו קרפ ומזגו כ- 2 - ½ 2 כפות סירופ מעל.

- הניחו בעדינות מעל קרפ נוסף ומזגו שוב סירופ.

- חזרו על שלבים אלו עם כל הקרפים. סיימו עם שכבה של סירופ שוקולד ואגוזים.

- הגישו עם תותים טריים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

מתכון לעוגת שוקולד חמה

מתכון לסופלה שוקולד

מתכון לעוגיות אלפחורס

מתכון לטארט דובדבנים

מתכון לעוגיות שושנים

מתכון לאצבעות שוקולד

מתכון לעוגת טירמיסו

 

המתכון באדיבות שרון ארצי שף ויועץ למזון מבריא, כותב ומתנדב במדור מתכוני בריאות במיזם הפילנתרופי סרטן - כל מה שבריא לך לדעת.

 

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.