ביקורת מסעדה - ביסטרו 99

 
לוקיישן מעולה. ביסטרו 99
לוקיישן מעולה. ביסטרו 99 צילום: יח"צ
 
עודכן 20:06 16/08/2010

במיקום הכי תל אביבי שיש ממוקמת ביסטרו 99 שמתהדרת במחירים נוחים, שירות מצוין ומטבח שזקוק לעוד קצת שיוף והשחזה כדי להפוך את התמונה למוצלחת

 
 
 
 
 

זכרונות מפעם

הסרט דיזנגוף 99 נחקק מזמן בפנתאון הלאומי שלנו. ההצלחה היתה מסחררת וגם היום מסתובבים רבים שמדקלמים שורות מתוכו או נזכרים בערגה באותה סצנה בלתי נשכחת. מאז אותו סרט נפתחו ונסגרו כמה מסעדות ובתי קפה באותו מקום מיתולוגי, כשכולם מנסים לרכב על גל ההצלחה של הכתובת התל-אביבית ביותר שיש. ביסטרו 99 המהודר והמושקע שנפתח לא מזמן שתי קומות מתחת לגלי עטרי, ענת עצמון וחבריהן מצטרף כאמור לשרשרת ארוכה לפניו עם כוונה ברורה שלא לגמור כמו כל קודמיו. עם עוד קצת שיפורים בגזרת המטבח - המטרה הזאת בהחלט אפשרית.

 

המקום משרה אווירה נעימה מאוד, במיוחד בשעת הערב בה הגענו כשהמולת דיזנגוף מעט שוככת. התפריט העשיר והמגוון שמתחלק לבוקר, צהריים וערב מציע מנות קלאסיות ומנות מיוחדות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי ולצדן קוקטיילים מרעננים במיוחד בימי הקיץ הרותחים כשמחירי המנות סבירים ומותאמים לגודל המנות. הנהלת המקום יכולה לסמן לעצמה וי גדול בכל הקשור ללוקיישן, לעיצוב, לרמת השירות וכאמור גם לקוקטיילים, אך בנוגע למנות שיוצאות מהמטבח יש עוד מה לשפר.

 
תפריט עשיר ומגוון
תפריט עשיר ומגוון צילום: יח"צ

התחלנו את הארוחה עם סלט ענת - עלי רוקט, בזיליקום, נענע, גבינה כחולה וחתיכות אגסים (38 ש"ח). בנוסף הזמנו רביולי שרימפס, מנה מיוחדת שלא כתובה בתפריט. הסלט היה מרענן, גדול ופשוט טעים. העלים הירוקים השתלבו נהדר עם טעמה העז של הגבינה הכחולה ועם המתיקות של אגסי הקיץ הבשלים. אמרנו לעצמנו שאם זאת ההתחלה - זה הולך להיות ערב נפלא.

 

לעומת הסלט, הרביולי שרימפס היה לא יותר מבינוני. התאכזבנו מגודלה הזעום של המנה שכללה שני רביולים קטנים ממולאים בבשר שרימפס טחון, ורוטב כתום שלא בדיוק השתלב עמם. גם ההגשה של המנה - קערית מרק שבה שטים הרביולים ברוטב - לא הוסיפה חן לכל העניין. התנחמנו בכמה לגימות משני הקוקטיילים המצוינים שהזמנו וחיכינו למנה העיקרית. השירות האדיב אמנם כבר הוזכר בתחילה, במסגרתו נציין שהמלצרית הנמרצת שלנו התייעצה איתנו מתי להתחיל בהכנתן של המנות העיקריות כדי שזמן ההמתנה בין המנה הראשונה לעיקרית יהיה בהתאם לרצוננו. אהבנו את זה.

 
סיום משובח לארוחה
סיום משובח לארוחה צילום: יח"צ

עשוי למחצה

המנות העיקריות שלנו היו על טהרת הבשר: סינטה עם עצם במשקל 400 גרם שהוזמנה עם גראטן תפוחי אדמה בצדה, ומנה של ראגו זנב שור (56 ש"ח). בדיוק בזמן, כשאנו מעט מסוחררים מהאלכוהול, עשו המנות את דרכן אל השולחן.

 

את הסינטה ביקשנו בדרגת עשיה מדיום, אך מה שקיבלנו היה נתח בשר שבחלקיו החיצוניים היה עשוי לחלוטין ובחלקיו הפנימיים (ליד העצם) דימם לגמרי. לא היה ברור לנו כיצד אפשר לחתוך את הנתח בצורה כל כך לא אחידה וכיצד הסכים הטבח לעבוד עם הנתח הזה. התוצאה היתה - הסטייק לא היה אכיל. הפכנו את הנתח, ניסינו לאתר חלק שירגיע את בלוטות הטעם שלנו - יוק. חשוב לומר שאותה מלצרית אדיבה קלטה בזריזות את חוסר שביעות הרצון מהמנה, אולם העדפנו שלא לבקש במקומה מנה חלופית.

 

מנת הראגו זנב שור שהוגשה על מצע פפרדלה עם עגבניות וגבינת פרמז'ן היתה טעימה למדיי, ובוודאי שביחס לסינטה ניתן להגדירה כמנת פאר. הבשר היה נימוח, מתובל בדיוק כמו שצריך ובהחלט היווה נחמה לאור משבר הסינטה מהפסקה הקודמת.

 
 

סיום מתוק

מאחר שנחמה אמיתית טמונה במתוקים, ובמיוחד בשוקולד, הזמנו לנו למנה אחרונה את טעימת הקינוחים - נגיעות עדינות של 3 מתוקים שוקלדיים (46 ש"ח). היה בהחלט משובח.

 

לסיכום: המקום נעים, הלוקיישן טוב, המחירים ראויים, האלכוהול משובח והמלצריות אדיבות. אבל המטבח צריך עוד קצת שיוף והשחזה כדי שהתמונה תהיה ממש מוצלחת.

 

ביסטרו 99

דיזנגוף 99, תל אביב

טלפון: 057-9439152

 

מחפשים עוד מסעדות בתל אביב? נסו את אלה:

ביקורת על מסעדת 24 רופי

ביקורת על מסעדת הסוכה הלבנה

ביקורת על מסעדת על המים 

ביקורת על מסעדת הוואנה

ביקורת על מסעדת נסט

 

בדירוג שלנו: שלושה כובעי שף מתוך חמישה

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.